ORDU'DA SKANDAL OLAY

ORDU'DA SKANDAL OLAY


  • 24 Ekim 2021 Pazar
581 görüntülenme

Yeni Ordu Stadının açılış maçı olan Orduspor 1967 ile Kırıkkale Büyük Anadoluspor arasındaki maçın 52. dakikasında bir skandal yaÅŸandı. Maçın 52. dakikasında maraton tribününden sahaya konfeti fırlatıldı. Maça giden bir vatandaşın sosyal medya hesabında paylaÅŸtığı görüntülerde, Kur’an-ı Kerim ayetlerini içeren sayfaların parça parça kesilerek konfeti olarak sahaya fırlatıldı görüldü. Durumu fark eden vatandaÅŸlar, emniyet görevlilerine haber verdi. Polisler, stat çalışanları ve bazı taraftarlar yerdeki Kur’an sayfalarını topladı.

VALÄ°LÄ°KTEN AÇIKLAMA

Büyük tepki toplayan olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Sahaya konfetileri fırlattığı belirlenen 4 kiÅŸi gözaltına alındı. Ordu ValiliÄŸinden konuyla ilgili yapılan açıklamada ÅŸöyle denildi:

“Yeni Ordu Stadyumunda 23 Ekim 2021 tarihinde oynanan Orduspor 1967 Futbol Ä°ÅŸletmeciliÄŸi SK-Kırıkkale Büyük Anadolu Spor 3. Lig futbol müsabakasının 52. dakikasında sahaya atılan konfeti ve kağıtlar arasında Kur'an-ı Kerim'den ayetler yazılı ve Türk bayrağı parçaları görülmesi üzerine Emniyet MüdürlüÄŸümüzce olayla ilgili tahkikat ivedi yapılmış; Åž.Ö isimli Forza Fidangör taraftar grubu lideri tarafından orta ve lise öÄŸrencilerinden kullanmadıkları ders kitaplarını getirmelerini istedikleri, öÄŸrencilerin bu kitapları C.D ve Ü.T isimli ÅŸahıslara getirerek teslim ettikleri, bu iki ÅŸahsın da toplanan kitapları B.M. isimli ÅŸahsa teslim ettikleri ve iki ayrı matbaada kestirerek konfeti haline getirdikleri tespit edilmiÅŸtir. Ä°lgili 4 ÅŸahıs kısa sürede gözaltına alınmış olup konu ile ilgili adli ve idari tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI