MEB DUYURDU ARTIK E DEVLET'TEN YAPILABÄ°LECEK!

MEB DUYURDU ARTIK E DEVLET'TEN YAPILABÄ°LECEK!


  • 24 Ekim 2021 Pazar
776 görüntülenme

Meb yaptığı açıklama ile Halk EÄŸitim Merkezlerinde alınan eÄŸitimlerin sertifikalarının artık e-devlet'ten alınabileceÄŸini duyurdu. Ä°ÅŸte Meb'den yapılan açıklama:

"Sertifika almak için artık halk eÄŸitim merkezlerine gitmek gerekmeyecek. Belgelerini yeni alan ya da daha önceden aldığı sertifikaya yeniden ulaÅŸmak isteyen vatandaÅŸlar, e-Devlet kapısı üzerinden barkodlu sertifikalarına rahatça ulaÅŸabilecekler.

 Hayat boyu öÄŸrenme kapsamında vatandaÅŸların taleplerine göre düzenlenen halk eÄŸitim kurslarını yaygınlaÅŸtırmak ve eriÅŸilebilirliÄŸini artırmak için yeni bir planlamaya gidildiÄŸini kaydeden Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu kursların baÅŸarıyla tamamlanması durumunda alınan belge ve sertifikaların da halk eÄŸitim merkezlerine gitmeden alınabilmesi için yeni bir çalışmayı da tamamlamış bulunuyoruz. Artık vatandaÅŸlarımız, bu belge ve sertifikaları e-Devlet kapsından alabilecekler. Bu projeyi baÅŸarılı bir ÅŸekilde tamamlayan Bilgi Ä°ÅŸlem ve Hayat Boyu ÖÄŸrenme Genel Müdürlüklerimize teÅŸekkür ediyorum." dedi.

Millî EÄŸitim Bakanlığı hayat boyu öÄŸrenme kapsamında halk eÄŸitimi merkezlerinde sürekli kurslar düzenliyor. Bu kurslar ile bireylerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliÅŸtirmelerine destek verilmesi amaçlanıyor.

Düzenlenen kursların tüm süreçleri Bakanlık tarafından hazırlanan e-Yaygın sistemi ile yürütülüyor. Bu kapsamda Ekim 2021' e kadar geçen sürede 37 milyon 821 bin 524 vatandaÅŸ, 44 milyon 619 bin 327 sertifika almış bulunuyor. Artık bu sertifikaların tamamı e-Devlet üzerinden alınabilecek."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI