MEB'İN ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİNE YAPACAĞI SINAVIN DETAYLARI BELLİ OLDU

MEB'İN ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİNE YAPACAĞI SINAVIN DETAYLARI BELLİ OLDU


  • 22 Ekim 2021 Cuma
754 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanlığı tarafından 7.,8,11 ve 12 sınıflarda yapılacak olan kazanım deÄŸerlendirme sınavının detayları belli oldu.

Kazanım DeÄŸerlendirme Uygulaması’na resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının yedi ve sekizinci sınıf öÄŸrencileri, tüm resmî ve özel liselerin on bir ve on ikinci sınıf öÄŸrencileri katılacaktır.

Uygulamanın tarih ve saati, resmî ve özel ortaokul ile imam hatip ortaokullarında (yedi ve sekizinci sınıflar) 26.10.202109.00; tüm resmî ve özel liselerde (on bir ve on ikinci sınıflar) ise 27.10.202109.00 olarak belirlenmiÅŸtir. Ä°kili eÄŸitim yapan okullarla ilgili, tarih deÄŸiÅŸikliÄŸi yapmamak kaydıyla, gerekli tedbirler il ve ilçe millî eÄŸitim müdürlüklerince alınacaktır.

Kazanım DeÄŸerlendirme Uygulaması’nda resmî ve özel ortaokul ve imam hatip ortaokullarının yedi ve sekizinci sınıflarında Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinden yirmi beÅŸer soru sorulacaktır. Her ders için uygulama süresi 40 dakika olacak ve her uygulama sonunda 10 dakikalık aralar verilecektir. Uygulama, kitapçıkta yer alan derslerin kitapçıktaki sırası takip edilerek gerçekleÅŸtirilecektir. Bu süre zarfında, soru kitapçıkları ve cevap kağıtları sınıftan dışarı çıkarılmayacak ve evrakların güvenliÄŸi ile ilgili gerekli tedbirler okul yönetimlerince alınacaktır.

Kazanım DeÄŸerlendirme Uygulaması’nda liselerin on bir ve on ikinci sınıflarında Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden otuzar; fizik, kimya ve biyoloji derslerinden on beÅŸer soru sorulacaktır. Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinin uygulama süreleri elliÅŸer, fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinin toplam uygulama süreleri ise 75 dakikadır. Türk dili ve edebiyatı, matematik ve fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinin uygulamaları arasında 10 dakikalık aralar verilecektir. 

Liselerdeki uygulama için Türk dili ve edebiyatı, matematik ve fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinin tümünü alan öÄŸrenciler bütün uygulamalara katılacaktır. Türk dili ve edebiyatı, matematik ve fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinden herhangi birini almayan öÄŸrenciler ise uygulamaya sadece aldıkları derslerden katılacaktır. 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI