PCR TESTİ DAYATMASINDAN ÖNCE HİJYEN SORUNUNU ÇÖZÜN!

PCR TESTİ DAYATMASINDAN ÖNCE HİJYEN SORUNUNU ÇÖZÜN!


  • 20 Ekim 2021 ÇarÅŸamba
185 görüntülenme

EÄŸitim Bir Sen Genel BaÅŸkan yardımcısı Ramazan Çakırcı eÄŸitimcilere PCR testi dayatanların öncelikle okullardaki temizlik ve güvenlik personeli açığı sorununu çözmeleri gerektiÄŸini ifade etti.

Ramazan Çakırcı, Ä°zmir ÅŸubelerinin geniÅŸletilmiÅŸ divan toplantısına katılarak açıklamalarda bulunan Çakırcı, yüz yüze eÄŸitimin devam etmesinin, eÄŸitim kurumlarındaki hijyen ortamının saÄŸlanmasına baÄŸlı olduÄŸunu belirterek, “EÄŸitim çalışanları ve yöneticilerinin eÄŸitim ve öÄŸretimi uygun ÅŸartlarda ve saÄŸlık kurallarına uygun bir ortamda yapmaları saÄŸlanmalıdır. EÄŸitimcilere PCR testi dayatmasından vazgeçilmelidir. PCR testi dayatanların öncelikle okullardaki hijyen sorununa bakmaları; temizlik ve güvenlik personeli açığı sorununa çözüm bulmaları gerekmektedir. Aşı ve PCR testi için gösterilen hassasiyet okullardaki yardımcı hizmetleri yürüten personelin istihdam edilmesinde de gösterilmelidir. Ancak bu ÅŸekilde salgın dönemine uygun hijyen ortamı oluÅŸturulmuÅŸ ve eÄŸitim çalışanlarının yükü hafifletilmiÅŸ olur” dedi.

Çakırcı, 6. Dönem Toplu SözleÅŸme görüÅŸmelerinde ciddi bir mücadele verdiklerini ve yıllardır çözüm bekleyen sorunları masada çözüme kavuÅŸturduklarını kaydederek, “Yıllardır masaya ısrarla taşıdığımız konuları hiç yılmadan masaya taşımaya devam ettik. Bu ısrarlı mücadelemiz sonucundaysa kronikleÅŸmiÅŸ birçok sorunu çözüme kavuÅŸturduk. Bu, ancak gerçek bir sendikal mücadeleyle mümkündür. Ek gösterge, sözleÅŸmeli istihdam ve toplu sözleÅŸme ikramiyesi gibi kronikleÅŸmiÅŸ konuları masada kazanıma dönüÅŸtürdük. Yıllarca mücadelesini verdiÄŸimiz bazı sorunları çözdük, ÅŸimdi ise baÅŸka sorunların üstesinden gelmek için mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu SözleÅŸme Kanunu’nun toplu sözleÅŸme yükünü taşıyacak güçten yoksun olduÄŸunu dile getiren Çakırcı, ÅŸunları ifade etti: “EÄŸitim-Bir-Sen olarak, kurulduÄŸumuz 1992 yılından bu yana sendikal alanda hep daha iyisi, daha doÄŸrusu ve daha adili için mücadele veriyoruz. Her toplu sözleÅŸmede zorluklarını tecrübe ettiÄŸimiz bu durumun deÄŸiÅŸmesi 4688 sayılı Kanun’un deÄŸiÅŸmesi ya da muadili bir durumla mümkündür. Masada hem temsilde hem pazarlık sürecinde hem de taraflar arasında adalet ancak bu ÅŸekilde saÄŸlanabilir.”
 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI