E DEVLET'TEN VERİ SIZINTISI AÇIKLAMASI

E DEVLET'TEN VERİ SIZINTISI AÇIKLAMASI


  • 04 Ekim 2021 Pazartesi
244 görüntülenme

E-Devlet, Türkiye'nin dijital altyapılarına yönelik veri sızıntısı iddiaları hakkında basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada 2-3 Ekim tarihlerinde Türkiye’nin e-Devlet, e-Nabız, EBA ve ÖSYM biliÅŸim sistemleri gibi dijital altyapılarından veri sızıntısı iddiaları gerçeÄŸi yansıtmamaktadır

Açıklamanın tamamı ÅŸu ÅŸekilde;

" 2-3 Ekim 2021 tarihlerinde Türkiye’nin e-Devlet, e-Nabız, EBA ve ÖSYM biliÅŸim sistemleri gibi dijital altyapılarından veri sızıntısı iddiaları gerçeÄŸi yansıtmamaktadır.

 Yapılan detaylı teknik kontrollerle kurumlarımıza ait dijital altyapılar ile iliÅŸkili herhangi bir veri sızıntısı kaydına rastlanmamıştır.

 Söz konusu iddialara temel teÅŸkil eden verilerin, siber saldırganlar tarafından çok az sayıda bireysel hesaba yönelik oltalama ve zararlı yazılım saldırıları sonucu elde edildiÄŸi anlaşılmıştır.

 Siber güvenliÄŸin ana öznesi bireye yönelik alınabilecek tedbirler, ulusal siber güvenliÄŸimizin temelini oluÅŸturmaktadır.
 Dijital mecraları kullanırken veri mahremiyeti ile parola ve cihaz güvenliÄŸi konularında bireyler tarafından alınacak önlemler, bu gibi olayların tekrar yaÅŸanmaması konusunda en etkin koruma yöntemi olacaktır.

 Bireylere yönelik siber güvenlik farkındalığı çalışmaları konusunda tüm kurumlarımız iÅŸ birliÄŸi içinde faaliyet yürütmektedir."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI