YSK 103 PERSONEL ALIM Ä°LANI

YSK 103 PERSONEL ALIM Ä°LANI


  • 03 Ekim 2021 Pazar
466 görüntülenme

Yüksek Seçim Kurulu 103 personel alımı yapacak. YSK merkez ve taÅŸra teÅŸkilatında istihdam edilmek üzere 48 ÅŸehirde toplam 103 personel alınacak.

Yüksek Seçim Kurulu merkez ve taÅŸra teÅŸkilatına, 30.11.2017 tarihli ve 7062 sayılı Yüksek Seçim Kurulunun TeÅŸkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile 18.02.2018 tarihli ve 30336 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüÄŸe giren, Yüksek Seçim Kurulu Memur Sınav, Atama, Yer DeÄŸiÅŸtirme ve Nakil YönetmeliÄŸi kapsamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre (kadrolu) ekli listede sayısı, yeri, sınıfı ve unvanı belirtilen yerlere personel alınacaktır.

I- BAÅžVURU ZAMANI, ÅžEKLÄ°, YERÄ° VE DÄ°ÄžER HUSUSLAR
BaÅŸvuru Tarihi: BaÅŸvurular 07.10.2021 tarihinde saat 09.00’da baÅŸlayıp, 18.10.2021 tarihinde mesai bitimi itibariyle (saat 17.00) sona erecektir.

BaÅŸvuru Åžekli: BaÅŸvurular, Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sitesinde (https://www.ysk.gov.tr) yer alan baÅŸvuru formu eksiksiz ve doÄŸru bir ÅŸekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.
İlanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile posta veya diğer iletişim kanallarıyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
– BaÅŸvuru iÅŸlemini uygun ÅŸekilde yaparak tamamlayan adaylara baÅŸvuru kayıt numarası sistem tarafından otomatik olarak verilecektir. Adaylar yalnızca bir unvan için baÅŸvuru yapabileceklerdir. Aynı adayın birden fazla unvan için baÅŸvuru yapması halinde tüm baÅŸvuruları geçersiz sayılacak, bu ÅŸekilde sınava girenlerin kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacaktır.
– Åžoför unvanına baÅŸvuracak adayların, geçerlilik süresi dolmamış B sınıfı sürücü belgesi örneÄŸini baÅŸvuru formunu doldururken ilgili alana yüklemeleri gerekmektedir.
– Sözlü sınava, ilanda belirtilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türlerinden en yüksek puanı alan adaydan baÅŸlamak suretiyle ve ilk defa açıktan atama yapılacak kadro sayısının beÅŸ katı aday çağırılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağırılacaktır.
– Sıralamalar unvan bazında ayrı ayrı yapılacaktır.
– Müracaatlar tamamlandıktan sonra, adaylar lisans mezunları için KPSSP3 puan türü, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türü, lise mezunları için ise KPSSP94 puan türü esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan baÅŸlanarak tek bir liste halinde puan sıralamasına tabi tutulacaktır.
– Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az on beÅŸ gün önce Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır. Bu ilan tebliÄŸ hükmünde olup ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.
– Sözlü sınava adaylar “fotoÄŸraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı/ T.C. Kimlik Kartı/ T.C. Kimlik Numaralı Sürücü Belgesi/ Geçerli Pasaport’tan bir tanesi)” ile girebileceklerdir.
– TaÅŸra teÅŸkilatı Zabıt Katibi kadroları için sözlü sınava katılacak adayların ilan edilen yerlerden 30 adet yer için tercihte bulundukları imzalı talep istem dilekçelerini sözlü sınav günü BaÅŸkanlığımıza teslim etmeleri gerekmektedir.
– Sözlü sınavda; atanılacak kadronun gerektirdiÄŸi mesleki bilgi düzeyi (50 puan), Atatürk ilkeleri ve inkılap Tarihi bilgi düzeyi (15 puan), genel kültür bilgi düzeyi (15 puan) ile özgüveni, bilimsel ve teknolojik geliÅŸmelere açıklığı, temsil kabiliyeti, bir konuyu kavrama ve ifade yeteneÄŸi konularından (20 puan) olmak üzere, toplam 100 puan üzerinden sınav kurulu üyeleri tarafından ayrı ayrıdeÄŸerlendirme yapılacaktır.
– Sözlü sınavda baÅŸarılı sayılabilmek için, sınav kurulunun verdiÄŸi puan ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir.
– Adayların nihai baÅŸarı puanı, KPSS puanı ile sözlü sınav baÅŸarı puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecektir.
– Nihai baÅŸarı listesi, fiziki ortamda istenilecek evraklar ile bu evrakların BaÅŸkanlığımıza teslim usulü ve süresi Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sitesinde duyurulacaktır.
– Sınavı kazananların atamaları, ilan edilen kadro sayısını geçmeyecek ÅŸekilde nihai baÅŸarı listesine ve varsa tercihlerine göre yapılır. (Tercihlerine bu ÅŸekilde yerleÅŸtirilemeyenlerin veya tercihte bulunmayanların atamaları Yüksek Seçim KuruluBaÅŸkanlığınca re’senyapılacaktır.)
– Adayların baÅŸarı puanının eÅŸit olması halinde; sırasıyla merkezi sınav puanı, sözlü sınav puanı ve diploma notu yüksek olan adaya öncelik verilecektir.
– Haklarında atama ÅŸartlarının kaybedilmesini gerektirecek nitelikteki eylemlerinden dolayı adli bir soruÅŸturma veya kovuÅŸturma bulunanlardan sınavda baÅŸarılı sayılanların atamaları soruÅŸturma veya kovuÅŸturma sonuçlanıncaya kadar bekletilir.
– Atanmaya hak kazandığı halde verilecek süre içerisinde, belge ile ispatı mümkün olan mücbir sebepler dışında göreve baÅŸlamayanların yerine, nihai baÅŸarı puanına göre en yüksek puandan baÅŸlamak üzere varsa yedeklerden atama yapılacaktır.
Bunlar dışında kalanlar herhangi bir hak iddiasında bulunamazlar.
– Aranılan ÅŸartları taşımadığı veya gerçeÄŸe aykırı beyanda bulunduÄŸu tespit edilen adayların atamaları yapılmayacak olup, bu hususların sonradan tespiti halinde, yapılan atama iÅŸlemleri iptal edilerek ilgililer hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.
– BaÅŸvuruda bulunacakların aÅŸağıda belirtilen genel ve özel ÅŸartları taşımaları gerekmektedir.

II- BAÅžVURU ÅžARTLARI
Genel Åžartlar
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen;
– Türk vatandaşı olmak,
– Ä°lk defa Devlet memurluÄŸuna atanacaklar için, yapılacak sınavın son baÅŸvuru tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaÅŸÅŸartını taşımak,
– Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
– Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiÅŸ olsa bile; kasten iÅŸlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uÄŸramış olsa bile devletin güvenliÄŸine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iÅŸleyiÅŸine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüÅŸvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik,
düzeni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı deÄŸerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmak,
– Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiÅŸ bulunmak veya askerlik çağına gelmiÅŸ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiÅŸ veya yedek subay sınıfa geçirilmiÅŸ olmak,
– Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
– 2020 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavında; Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, orta öÄŸretim mezunları için KPSS94 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak,

Özel Åžartlar
– Veri Hazırlama ve Kontrol Ä°ÅŸletmeni ve Zabıt Katibi kadrolarına atanabilmek için; en az lise veya dengi okul mezunu olmak,
– Åžoför kadrosuna atanabilmek için;
1) Enaz lise veya dengi okulmezunu olmak,
2) Geçerlilik süresi dolmamış B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BaÅŸvuru Kılavuzu Ä°çin tıklayınız

Bu tarz haberlerde bilgi sahibi olmak için bizi takip ediniz.

ÖÄŸretmen Gündem (Instagram) hesabı için tıklayınız

ÖÄŸretmen Gündem (Facebook) hesabı için tıklayınız

ÖÄŸretmen Gündem (Twitter) hesabı için tıklayınız

ÖÄŸretmen Gündem (Telegram) hesabı için tıklayınız

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI