YÜZ YÜZE EĞİTİMDE NOT UYARISI

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE NOT UYARISI


  • 22 Eylül 2021 ÇarÅŸamba
212 görüntülenme

Yüz yüze eÄŸitimin 3'üncü haftasında öÄŸrencilerin hala okula uyumda zorlanabileceÄŸine dikkat çeken uzmanlar, ilk sınavlardaki notların düÅŸük olabileceÄŸini belirterek "Veliler sert tepkiler vermemeli" dedi

1.5 yıl boyunca okullarından uzak kalan 18 milyondan fazla öÄŸrenci yüz yüze eÄŸitimde 3üncü haftayı tamamlamak üzere. Ancak birçok veli, çocuklarının hala okula uyum saÄŸlayamadığından, ödevlerini yapmadığından ve tablet, cep telefonu, bilgisayar başında çok uzun zaman geçirmeye devam ettiklerinden ÅŸikayet ediyor. Bu durumun normal olduÄŸunu söyleyen uzmanlar, "Bir süre çocuÄŸunuzun tepkilerine duyarlı olun. Teknoloji kullanımı konusunda ise kademeli olarak eski rutinlerinize dönmeye baÅŸlayın. Ä°lk sınav notları da belirleyici deÄŸildir. Sert tepkiler vermeyin" uyarısında bulundu. UÄŸur Okulları PDR ve Ar-Geden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin sürecin sakin karşılanması gerektiÄŸini belirterek velilere ÅŸu önerilerde bulundu:

RUTÄ°NLERÄ° DEĞİŞTÄ°: 1.5 yıl yani 18 aydır okula fiziken gitmeyen bir çocuÄŸunuz olduÄŸunu unutmayın. Yazılı sınavlara girmediler ve not kaygıları da yoktu. Ekranın düÄŸmesine basıp derse katılan öÄŸrenciler ÅŸimdi kahvaltı ve hazırlık gibi süreçlerle derse gelmeye baÅŸladılar. Okula psikolojik uyum için süreci sakinlikle izlemek, velilere ve öÄŸrencilere iyi gelecektir.

BU CÜMLELERÄ° KURMAYIN: Bir süre çocuÄŸunuzun davranışlarına ve tepkilerine duyarlı olun. Duygularını görün. Duygular her zaman yol göstericidir. Okula baÅŸlaması yönünde büyük beklentiler sergilemek ya da Uzun zaman sonra okula baÅŸlıyorsun gibi söylemler çocukta gerginliÄŸe sebep olabilir.

ÖZGÜRLÜK ALANI TANIYIN: ArkadaÅŸlarıyla geçireceÄŸi vakitler konusunda onları destekleyebilirsiniz. AraÅŸtırmalar özgür bırakılan çocukların kendini ifade etme, kiÅŸilik geliÅŸimi ve özgüven baÄŸlamında daha saÄŸlıklı bireyler olduÄŸunu göstermektedir. Böylece çocuklar duygu, düÅŸünce ve davranışlarının ifadesini rahatça yapabilir, istekleri konusunda baÅŸkalarına saygı duyarak kendilerini ifade edebilir.

KÜÇÜK HEDEFLER KOYUN

AKADEMÄ°K UYUM NASIL SAÄžLANIR? Yeni dönemde öÄŸrencinin akademik anlamda kendini ölçmesine izin verin. Ders çalışma rutinleri belirlemek önemlidir. Kolay ve zor dersler listesi yaparak baÅŸarıya ulaÅŸmak için küçük hedefler koyabilirsiniz. Ä°lk sınavda çocuÄŸun aldığı düÅŸük nota verdiÄŸiniz tepkiler diÄŸerlerini de etkiler. BaÅŸarısızlık algısına kapılmasına izin vermeyin. Önümüzde yepyeni bir eÄŸitim öÄŸretim dönemi var.

TEKNOLOJÄ° KULLANIMI NASIL OLMALI? Teknolojinin doÄŸru kullanıldığında hayatımızdaki olumlu etkilerini uzaktan eÄŸitim sürecinde çok iyi deneyimledik. Ancak yüz yüze eÄŸitimin baÅŸlamasıyla birlikte ekran süresinin kontrol altına alınması gerekir. Bunun için veliler ÅŸunları yapabilir:

Teknoloji kullanımı konusunda kademeli olarak eski rutinlerinize dönmeye baÅŸlayın.

Kuralları yeniden planlayın.

Teknoloji kullanımını cihaz ve saat bazında sınırlandırın.

Kurallardan taviz vermeniz durumunda telafiler isteyin.

Ders için gerekli deÄŸilse çalışma odasında teknolojik cihaz bulundurmayın.

Gerekirse bu kuralları yazılı metin haline getirip imzalarınızla birlikte resmileştirin.

CEYDA KARAASLAN

Kaynak : Sabah

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI