BAKAN ÖZER GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BAKAN ÖZER GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU


  • 14 Eylül 2021 Salı
498 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer gündme dair açıklamalarda bulundu. Bakanı Özer, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında, eÄŸitim gündemine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Okullarda Covid-19 koÅŸulları altında yüz yüze eÄŸitim öÄŸretim için alınan önlemlere iliÅŸkin bilgiler aktaran Özer, bir haftalık yüz yüze eÄŸitimden sonra 850 bin dersliÄŸin sadece 198'inde vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eÄŸitime ara verildiÄŸini hatırlattı.

Türkiye'de, 57 bin 108 devlet okulu olmak üzere toplam 71 bin 320 okul bulunduÄŸunu belirten Özer, "Vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okulumuz bulunmuyor." dedi.

Velilerin cep telefonları üzerinden kurduÄŸu gruplarda "ekim ayında okulların kapanacağı" yönünde iddiaların yer aldığının belirtilmesi üzerine Bakan Özer, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Böyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil. 71 bin 320 okulumuzda ve 850 bin dersliÄŸimizde uyulması gereken kuralları belirledik. Sürecin devam ettirilmesi, okul bazlı deÄŸil vaka bazlı. Hiçbir okulumuz kapalı deÄŸil ama 198 tane sınıfta vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eÄŸitime ara verildi. Ama eÄŸitime ara verilmedi. O öÄŸrencilerimiz için de dijital platformlarda eÄŸitim devam ediyor. Vakaların yaygınlaÅŸması durumunda vakaların etkilediÄŸi sınıflarla ilgili kararlar alacağız; okul, ilçe veya il ile ilgili karar almayacağız. BaÅŸlangıçtaki irademizi devam ettiriyoruz, okullar açık kalmaya devam edecek. Åžu andaki bilimsel veriler ışığında aldığımız kararlar var, 1 ay sonra bilimsel veriler deÄŸiÅŸtiÄŸi zaman tedbirlerimizle ilgili güncellemeler yapacağız. Ama yine okullarımızın açık kalması için her türlü önlemi alarak süreci devam ettireceÄŸiz."

Yüz yüze eÄŸitimde herkesin sorumluluk alması ve tedbirlere dikkat etmesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden Bakan Mahmut Özer, "Okulların açık kalması, artık sadece bir eÄŸitim meselesi deÄŸil, bir millî güvenlik meselesidir. Onun için de okullarımızı elimizden geldiÄŸi kadar, çok olaÄŸanüstü durumlar olmadığı müddetçe, en son kapanan kurumlar olarak tutmak için tüm vatandaÅŸlarımızın fedakârlık yapması gerekiyor." dedi.

"ÖÄŸretmenlerimiz çok baÅŸarılı bir süreç yönetiyor"

ÖÄŸretmenlerin ve eÄŸitim çalışanlarının aşılanma oranlarına iliÅŸkin de bilgiler veren Özer, "6 AÄŸustos'ta en az bir doz aşı olmuÅŸ öÄŸretmen oranımız yüzde 73'tü, dün itibarıyla yüzde 91'e çıktı. Türkiye ortalaması ise yüzde 83. Yani Türkiye ortalamasından 8 puan daha yüksekte. En az iki doz aşı olmuÅŸ öÄŸretmen oranı ise 6 AÄŸustos'ta yüzde 59'du, dün itibarıyla yüze 78'e çıkmış. ÖÄŸretmenlerimiz sadece kendi saÄŸlıkları açısından deÄŸil, aynı zamanda topluma örnek olma yönünde de çok baÅŸarılı bir süreç yönetiyorlar. Tüm öÄŸretmenlere ÅŸükranlarımı sunuyorum." diye konuÅŸtu.

 

Bakan Özer, belirli okullarda örneklem üzerinden ve velinin rızasını alarak öÄŸrencilere PCR testi yapılması yönünde SaÄŸlık Bakanlığı ile koordineli ÅŸekilde görüÅŸtüklerini aktardı. Özer, velisinin izni olmadan çocuklara asla PCR testi yaptırılmayacağının da altını çizdi. 

ÖÄŸrencilere tablet dağıtımında gelinen aÅŸamanın sorulması üzerine Özer, 2 milyona yakın tablet dağıtıldığını belirterek "Toplu dağıtımlardan ziyade, örneÄŸin vaka nedeniyle yüz yüze eÄŸitime ara verilen 198 sınıfta tablet ve bilgisayara ihtiyacı olan çocukları hemen tespit edip bu ihtiyaçlarını karşıladık. EÄŸer çocuk yüz yüze eÄŸitimin dışına çıkmışsa ve ihtiyacı varsa tablet dağıtmaya devam edeceÄŸiz." dedi.

 15 Bin ÖÄŸretmen Atamas

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, 15 bin öÄŸretmen atama iÅŸlemlerinde 2020 ve 2021 KPSS puanları ile baÅŸvuruların alınmasına iliÅŸkin soruyu ÅŸöyle yanıtladı: "15 bin yeni atama, ek atama deÄŸil, eÄŸitim sistemimizin içine 15 bin yeni öÄŸretmen almak için CumhurbaÅŸkanımızın eÄŸitim sistemine yaptığı bir katkıdır. Millî EÄŸitim Bakanlığı olarak KPSS'ye girenleri diÄŸerlerinin lehinde veya aleyhinde pozitif ayrımcılık yapma durumumuz yok, biz adil olmak zorundayız. Süresi geçmeyen tüm adaylarımıza yani 2020 ve 2021 KPSS'ye giren tüm adaylara baÅŸvuru hakkı tanıdık. Dolayısıyla atama bekleyen ve baÅŸvuru yapabilecekken yapamayacak duruma düÅŸürdüÄŸümüz hiçbir öÄŸretmen kitlemiz yok. Ä°ki sınava da girdiyse ve hangi puanı en yüksekse onun geçerli olmasını saÄŸladık. Tepkileri anlayışla karşılıyorum ama yapılan yanlışlık yok. Tüm öÄŸretmenlere eÅŸit bir ÅŸekilde kapıyı açtık."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI