BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR

BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR


  • 02 Eylül 2021 Perşembe

Bilim Kurulunun bugünki toplantısına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar da katıldı. Toplantı sonrası Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamaları

Okullarımızı 5 gün yüz yüze eğitime açmada bize sürekli rehberlik eden Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyerlerine şükranlarımı sunuyorum. Hepinizin bildiği gibi uluslararası kuruluşlar eğitimin yüz yüze devam etmesinin hayati önem taşıdığının altını çiziyor. Uzaktan eğitim ne kadar başarılı olsa da yüz yüze eğitimin yerine geçemez.

Yüz yüze eğitime geçilmesi bir tercih olmaktan çıkmış, zorunluluk haline gelmiştir. Yüz yüze eğitim için gerekli adımları attık, atmaya devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız ile birlikte oluşturduğumuz rehberi, 81 ile gönderdik. Milli Eğitim Bakanlığı olarak okullarımız hijyen ihtiyaçlarını sağlayacak güce de finansmana da sahibiz.

Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerimiz şu anda 2 gündür okullarına gidiyor. Şunu memnuniyet ile ifade etmek isterim ki bu 2 günlük süreç sorunsuz şekilde tamamlandı. Yavrularımızın gözündeki mutluluk, öğretmenlerin öğrencileri ile buluşma hazzı, her şeye her fedakarlığa değerdi. Okullarımızın bir daha kapanmaması için bakanlık olarak sadece bize sorumluluk düşmüyor, velilere, kantin çalışanlarına, öğretmenlere tüm paydaşlarımıza düşüyor.

"HER TÜRLÜ HAZIRLIK YAPILDI"

Covid 19 salgınında okullarda alınması gereken tedbirleri 81 ilimize gönderdik. Okullarımızda ihtiyaç duyulan malzemeleri gönderdik. Bazı bilgileri vermek istiyorum. Kamuoyunda sanki hazırlık yapılmadığı yönünde bilgiler dönüyor.

Okullarımızın sürece hazırlanması için 650 milyon TL'yi tüm okullarımıza göndermiş bulunuyoruz. Tüm okullarımıza 223 milyon TL'lik bir ödenek gönderilmiştir. Maskeden dezenfektana kadar hijyen ortamının sağlanması için her türlü hazırlık yapıldı. 113 bin temizlik personeli görevlendirdik. Salgın sürecinde okullarımızın hijyen ihtiyaçlarını karşılayacak güce sahibiz.

Lütfen kurallara harfiyen uyalım. Uyalım ki bir daha okullarımız kapanma sorunu ile karşı karşıya kalmasın. El ele verdiğimiz zaman bu süreçte beraber hareket ettiğimiz zaman, çocuklarımızı okuldan mahrum etmeme imkanımız olacak. İçişleri Bakanlığımızdan çok destek gördük. Özellikle teşekkür etmek istiyorum. Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI