BÜYÜME RAKAMLARI AÇIKLANDI

BÜYÜME RAKAMLARI AÇIKLANDI


  • 01 Eylül 2021 Çarşamba

Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan-Haziran 2021 dönemini kapsayan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 oranında büyüdü.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika verilerine göre pandemi nedeniyle 2020’nin 2. çeyreğinde %9,9 daralan ekonomi, bu yılın 2. çeyreğinde geçen yıla göre baz etkisiyle %21,7 oranında büyüdü. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, bir önceki çeyreğe göre %0,9 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, 2021 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %21,9 arttı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bu yılın ikinci çeyreğinde elde edilen yüzde 21,7'lik büyüme rakamına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İkinci çeyrek büyümesinin %57’si yatırımlar ve net dış talepten geldi. Sürdürülebilir ve kapsayıcı bir büyüme için; düşük enflasyon, kur istikrarı ve öngörülebilirlik kritik öneme sahip. Gelir dağılımı adaletini daha da iyileştirecek bir büyümeyi sürekli kılmanın çabasındayız." dedi

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI