TÜRK EĞİTİM SEN YENİ BAKAN'DAN BEKLENTİLERİNİ SIRALADI

TÜRK EĞİTİM SEN YENİ BAKAN'DAN BEKLENTİLERİNİ SIRALADI


  • 11 AÄŸustos 2021 ÇarÅŸamba
920 görüntülenme

Türk EÄŸitim-Sen genel sekreteri Musa AkkaÅŸ Yeni göreve baÅŸlayan Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut ÖZER’den beklentilerini sıraladı.

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Musa AkkaÅŸ ÅŸu ifadelere yer verdi:

"TÜM YÖNETÄ°CÄ° ATAMALARINDA, GÖREVDE YÜKSELMELERDE Tek kelime ile LÄ°YAKAT,KARÄ°YER…DÄ°KKATE ALINMALIDIR.

Milli EÄŸitim deyince;okul,eÄŸitim çalışanları akla gelir.

Buralar toplumsal barışın saÄŸlandığı,Atatürk ilkelerinin,sevginin,hoÅŸgörünün,güzel ahlakın,milli ve kültürel deÄŸerlerin,demokrasinin öÄŸretildiÄŸi ve saÄŸlandığı yerlerdir. Bundan dolayı bu kurumda KamplaÅŸma,kutuplaÅŸma,ayrıştırmaları teÅŸvik eden uygulama ve davranışlara müsade edilmemelidir. Bu çerçevede;

Tüm atama ve görevlendirmelerde liyakat ve kariyerin esas alındığı,Kul hakkı yemenin aracı olan mülakatın tüm süreçlerden kaldırıldığı adaletli bir yönetici atama sisteminin hayata geçirilmesi gerekir.

EÄŸitim yönetiminin, sendika/vakıf/cemiyet görünümlü çetelerin tahakkümünden kurtarılarak bu yönde giriÅŸimlere müsade edilmemesi gerekir.

EÄŸitimin önemli sorunlarından birisi ÖÄŸretmen ihtiyacı sorunudur. Bir plan dahilinde öÄŸretmen ihtiyacı kadar atama yapılmalıdır.450 binden fazla atama bekleyen öÄŸretmen bulunmaktadır.230 bin civarında eÄŸitim fakültesinde okuyan öÄŸretmen adaylarını da dahil ettiÄŸinizde,bu sayı bir iki yıl sonra 1 milyona ulaÅŸacaktır.Her yıl 20-40 bin civarında öÄŸretmen ataması yaparak bu sorunu çözemezsiniz. 1 milyona ulaÅŸacak atama bekleyen öÄŸretmen sayısına bir ÅŸekilde çözüm bulma artık bir zorunluluk haline gelmiÅŸtir.

Geçici Åžube müdürlüÄŸü görevlendirmelerinin sonlandırılarak ÅŸube müdürlüÄŸü sınavı ile ÅŸube müdürlüÄŸü ihtiyacı karşılanmalıdır.

ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu’nun 657 Sayılı DMK’dan kaynaklanan hakların baki kalması kaydıyla en kısa sürede çıkarılması için çalışmalar yapılmalıdır.

ÖÄŸretmenlerin ücretli ve sözleÅŸmeli deÄŸil, sadece kadrolu olarak istihdam edilmesi için çalışmalar baÅŸlatılmalıdır.

Proje okullarına yönetici ve öÄŸretmen atamalarında yaÅŸanan tek taraflı atama REZALETLERÄ°NÄ°N sonlandırılması lazım.

MEB’in bazı taÅŸra teÅŸkilatları çete vari bir anlayışla yönetilmektedir.Bunların önüne geçecek tedbirlerin alınması gerekir.

Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapanların bir defaya mahsus olmak üzere genel idare hizmetler sınıfına geçirilmesini ayrıca her eÄŸitim-öÄŸretim yılı başında verilen EÄŸitime Hazırlık ÖdeneÄŸinden yararlandırılması için gayret bekliyoruz.

Okul öncesi öÄŸretmenlerimizin teneffüs hakkı gibi diÄŸer sorunlarının da giderilmesi hususunda çalışmalar yapılmasını bekliyoruz.

Özür grubu tayinlerde yaÅŸanan sorunların, il içi-il dışı sorunlarının giderilmesi, il içinde sıra tayini uygulamasının getirilmesini istiyoruz,

TeftiÅŸ sisteminin yapılandırılması, tüm müfettiÅŸlerimizin Bakanlık Maarif MüfettiÅŸi olarak istihdam edilmesini bekliyoruz.

MaaÅŸ karşılığı ders yükünün tüm öÄŸretmenler için 15 saat olarak belirlenmesi konularında çalışmalar bekliyoruz.

EÄŸitimle ilgili yaÅŸanan sorunların görüÅŸülerek çözüm bulunması için yeni bir Milli EÄŸitim ÅŸura toplantısının yapılmasına ihtiyaç vardır.

EÄŸitimle ilgili alınacak yeni kararlarda, yapılacak sistem deÄŸiÅŸikliÄŸinde baÅŸta sendikalar olmak üzere konunun tarafı olan paydaÅŸlarla görüÅŸülerek kararlar alınmalıdır.

Yeni göreve baÅŸlayan Milli EÄŸitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’den, eÄŸitim çalışanlarının beklentilerine cevap verecek nitelikte uygulamaları bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz.

Sayın bakandan diÄŸer en önemli beklentimiz; ayrıştırıcı deÄŸil,birleÅŸtirici bir davranışı sergilemesidir.

Sonuçta yaÅŸanacak güzelliklerden insanımız faydalanacaktır.

Her yönden Mutlu,huzurlu bireyler oluÅŸturabilirsek ileri,güçlü bir Türkiye özlemini de gerçekleÅŸtirmiÅŸ oluruz.

Dilerim bu istikamette görev yapan bir bakanımız olur,bizlerde destek vererek teÅŸekkür ederiz.

Hayırlı olsun"

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI