AÅžI OLMAYANLARA PCR TESTÄ°

AÅžI OLMAYANLARA PCR TESTÄ°


  • 05 AÄŸustos 2021 PerÅŸembe
263 görüntülenme

Türkiye'de koronavirüsle mücadele hız kesmeden devam ederken SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca kamuoyunun merak ettiÄŸi soruları cevapladı.

AÅžI OLMAYANLARDAN PCR TESTÄ° Ä°STENEBÄ°LÄ°R

"Aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi?" sorusuna yanıt veren Bakan Koca, vatandaÅŸların ikna edilerek aşı tereddünün kaldırılmasının daha doÄŸru olduÄŸunu düÅŸündüÄŸünü belirtti. Bakan Koca, "Bazı alanlarda dünyada da yer yer uygulandığı ÅŸekliyle vatandaşımızı korumak için aşı olanın yanında aynı uçakta, aynı otobüste, aynı sinemada ya da tiyatroda oturacak olan kiÅŸinin o virüsü taşıyıp taşımadığını öÄŸrenmek için PCR testi isteyebiliriz. Çünkü o vatandaşımızın saÄŸlık hakkını da korumak anlamında önemli bazı alanlarda bu uygulama baÅŸlanabilir. Bunu tartışıyoruz" ifadelerini kullandı.

OKULLARIN MUTLAKA AÇILMASI GEREKÄ°YOR

Vakaların 30 bin sınırına yaklaÅŸması üzerine okulların yine açılamayacağı endiÅŸeleriyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ben özellikle bu yıl okulların mutlaka açılması gerektiÄŸi kanaatindeyim. Üniversitelerle ilgili zaten aşıyı önerdik. Bu anlamda koruyuculuÄŸun giderek daha fazla olacağını biliyoruz. Bu yıl özellikle eÄŸitim boyutuyla bir aksamaya yol açmadan ama tedbirli olarak mutlaka açılması gerektiÄŸi kanaatindeyim" dedi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI