AŞI OLMAYANLARA KISITLAMA GELECEK Mİ

AŞI OLMAYANLARA KISITLAMA GELECEK Mİ


  • 05 Ağustos 2021 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atv, Ahaber, Apara ve Anews ortak yayınında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları şu şekilde:

AŞI OLMAYANLARA KISITLAMA GELECEK Mİ?

Ben zorlamadan yana değilim. Bilim Kurulu bunlarla ilgili bir çalışma yapacaktır. Gönüllük esasına dayalı olarak bu süreci işletmek en isabetli olanıdır.

Kontrollü normalleşme sürecinde vaka sayılarında bir artış var. Diğer taraftan virüsün yeni varyantları tüm dünya için bir tehdit ve bu tehdide karşı kimileri zorlaştırma yoluna giderken kimileri akışına bırakıyor. Toplam yapılan aşı sayımız şu an itibarıyla 75 milyonu bulmuş vaziyette. Buradan tüm vatandaşlarıma kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için aşı olmaları çağrımı yineliyorum. BioNTech noktasında da bir sıkıntımız yok şu anda. Uğur hoca peyderpey aşıları göndermeye devam edecek.

TURKOVAC'TA SON DURUM

'EN KISA SÜRECE ACİL KULLANIM ONAYI ALARAK UYGULAMAYA GEÇMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ'

Faz-1 ve faz-2 aşamaları başarıyla tamamlandı. Haziranda da son aşama olan klinik araştırma aşamasına geçildi. Kovid-19 aşılarında özelleşmiş 3 hastanemizde başlatılan faz-3 çalışmasının ilk etabı tamamlandı. Faz-3 çalışması toplam 30 hastanede devam edecek. Turkovac faz-3 çalışmasına vatandaşlarımız e-nabız uygulaması aracılığıyla gönüllü olarak katılım sağlamaya devam ediyor. Turkovac aşımız için en kısa sürede acil kullanım onayı almayı ve yurt çapında uygulamaya geçmeyi düşünüyoruz.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI