KISITLAMALAR YENÄ°DEN GELECEK MÄ°?

KISITLAMALAR YENÄ°DEN GELECEK MÄ°?


  • 14 Temmuz 2021 ÇarÅŸamba
323 görüntülenme

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, artan vaka sayılarının ardından kısıtlamaların yeniden gündeme geleceÄŸi yönündeki iddialara yanıt verdi. Bakan Koca, aşılamada gelinen durumla birlikte yeniden kısıtlaların gündeme gelmediÄŸini fakat tedbirler ve aşı konusunda vatandaÅŸların titiz davranmaması halinde sıkıntıların büyüyebileceÄŸini belirtti.

Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

Başından beri bayramdan önce tüm 18 yaÅŸ ve üzeri vatandaÅŸlarımızın en az 1 doz aşısını uygulamak istediÄŸimizi ve Bayrama böyle ulaÅŸmayı hedef olarak belirledik.

Maalesef vaka sayısı artan illerimizle aşılanma oranı arasında benzerlik var. Birkaç istisna dışında aşı olma oranı düÅŸük olan illerimizde vaka sayıları bir önceki haftaya oranla birkaç kat yükseliyor.

Bu bayram tedbirlere uyar ve aşımızı olursak el öpüp birbirimize sarılmadan geçireceÄŸimiz son bayram olacak. Son kez bu bayram birbirimizle temastan uzak duralım.

Elde edilen yeni bilgi ve tecrübelere göre 1. doz aşısı tamamlanan vatandaÅŸlarımız için Sinovac aşısını olanlar 2. doz aşılarını 4 hafta sonra, Biontech aşısı olanlar ise 2. doz aşılarını ilk dozdan 3 hafta sonra olabilirler.

Aşı programımızın baÅŸarısına raÄŸmen vaka sayılarında artış eÄŸilimi var. Bu salgının henüz bitmediÄŸinin göstergesidir. Elbette yeniden kısıtlamalara ihtiyaç olacak bir gündemde deÄŸiliz. Ancak, tedbirlere uymaz ve aşımızı olmazsak telafisi güç günlerle karşılaÅŸabiliriz.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI