15 BİN OKUL HALK EĞİTİM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

15 BİN OKUL HALK EĞİTİM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK


  • 06 Temmuz 2021 Salı
1004 görüntülenme

15 Bin okul halk eÄŸitim merkezine dönüÅŸtürülecek. ÇeÅŸitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e giden Millî EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk,  Åžehitkamil ilçesindeki MerveÅŸehir Halk EÄŸitim Merkezinin açılışını gerçekleÅŸtirdi. Türkiye'de 15 bin mahallenin belirlendiÄŸini ve bu mahallelerdeki birer okulun, okul dışı saatlerde ve hafta sonlarında halk eÄŸitim merkezine (HEM) dönüÅŸtürüleceÄŸini açıklayarak "Yaklaşık 1000 kadar olan halk eÄŸitim merkezimiz yetmiyor, çok büyük bir talep var, müthiÅŸ bir baÅŸvuru var." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Gaziantep programı kapsamında, Åžehitkamil ilçesindeki MerveÅŸehir Halk EÄŸitim Merkezinin açılışına katılan Bakan Ziya Selçuk, hayat boyu öÄŸrenmenin önemine iÅŸaret etti.

Bakan Selçuk, merkezin açılışında yaptığı konuÅŸmada, eÄŸitimi beÅŸikten mezara kadar gördüklerini ve bu prensibi izlediklerini ifade ederek konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: "Bunun sadece sohbetini deÄŸil, gereÄŸini yapmakla mükellef insanlarız. Türkiye'de yaÅŸayan her insanımızın eriÅŸimini arttıracak hizmetler olan çalışmalar bir kat daha artıyor. Biz eÄŸer bu kurumları kurmazsak, geliÅŸtirmezsek, insanların yaÅŸam boyu eÄŸitim alma imkânları daralacak ve biz durdukça paslanacağız. O yüzden de HEM'leri çok önemsiyoruz ve Hayat Boyu ÖÄŸrenme Genel MüdürlüÄŸümüz vasıtasıyla çok çeÅŸitli projelere imza atıyoruz. Türkiye'de 15 bin mahalle belirledik. Bu mahallelerdeki birer okulumuzu, okul dışı saatlerde ve hafta sonlarında HEM'e dönüÅŸtürüyoruz. Çünkü yaklaşık 1000 kadar olan halk eÄŸitim merkezimiz yetmiyor, çok büyük bir talep var, müthiÅŸ bir baÅŸvuru var. O yüzden de 'Yeni binalar yapamıyorsak, yeni birtakım merkezler oluÅŸturamıyorsak ne yapabiliriz?' diye düÅŸünürken arkadaÅŸlarımız, 15 bin okulumuzu 15 bin mahallemizde seçip HEM yapmaya karar verdik."

Birkaç ay önce köy muhtarlarına bir mektup yazdığını ve köylerde yaÅŸayan yetiÅŸkinler için de isterlerse HEM açabileceklerini söylediÄŸini anımsatan Selçuk, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti: "Yeni bir bakış açısı geliÅŸtirip 'Her köyümüzde isterlerse, dilerlerse 386 alandan herhangi birine sekiz on yetiÅŸkinin bir araya gelmesiyle beraber orayı HEM yaparız.' dedik. Åžu ana kadar 100 bini aÅŸan kursiyerimiz var ve bu arkadaÅŸlarımız bu kursları, bu sertifikaları aldıktan sonra kooperatifler kuruyorlar ve ürettiklerini satıyorlar. Özellikle bu kadınlar arasında daha yaygın olarak görülen bir ÅŸey. Ä°ÅŸte tam da 2023 EÄŸitim Vizyonu'nda eÄŸitimde fırsat adaleti dediÄŸimiz ÅŸey de bu. Fırsat eÅŸitliÄŸi deÄŸil, fırsat adaleti çünkü eÅŸitlik; herkese eÅŸit vermektir, adalet ise hak ettiÄŸi ÅŸeyi vermektir. Herkesin hak ettiÄŸini alabilmesi için halk eÄŸitim merkezlerimizi yeni bir çıtaya kavuÅŸturuyoruz. 'Herkes Ä°çin Her Zaman Her Yerde' sloganıyla çalışmalarımıza devam edeceÄŸiz."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI