CUMHURBAŞKANI'NDAN EK ATAMA AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI'NDAN EK ATAMA AÇIKLAMASI


  • 25 Haziran 2021 Cuma

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay'da açılış törenine katıldı.  Şehir ziyaretinde öğretmen adayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ek atama konusunda görüşme fırsatı yakaladı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemleri şöyle oldu:

"İhtiyacımız kadar öğretmen atamasını yapıyoruz. Ataması gerektiği kadar öğretmen atıyoruz. En çok öğretmen ataması bizim hükümetimiz zamanında oldu. En son 20 bin öğretmen ataması yaptık. Ek atama planlamamızda yok." dedi.

Öğretmenlerin ihtiyaç var, emekliolan öğretenler var demesi üzerine de "yok, yok" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanının söyledikleri aylardır ek atama haberini bekleyen öğretmenleri büyük hayal kırıklığına uğrattı. Daha önce Ziya Selçuk her yıl 40 bin atama yapıyoruz zaten bu yıl da üzeri için çalışıyoruz." demişti. Maliye Bakanı Lütfi Elvan ise atama bekleyen öğretmenlere " Sabretsinler." diyerek yeşil ışık yakmıştı.

Umutla bekleyen öğretmenlere sınava yaklaşık bir ay kala bir atamanın olmayacağını cumhurbaşkanı dile getirmiş oldu. Bu yıl 2020 KPSS ile sadece 20 bin atama yapılacak. 2021 KPSS gelmesine rağen bu öğretmenlerde en erken  Eylül ayında göreve başlayabilecek. 

Ayrıca bu seneye kadar 2 yıl geçerli olan KPSS puanları 2020 KPSS ile 1 yıla düşürüldü. 

Bu yıl kontenjanların ani düşüşleri ve sadece 20 bin öğretmen alınması büyük mağduriyetler yaşattı. Örneğin Fransızca öğretmenliği bölümünde 89 puan alarak birinci olan öğretmenimizin, yaklaşık 88 puan alarak 52. olan Bilişim Öğretmenimizin ataması yapılmamaktadır. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için adil kontenjanlı ek bir alım şarttır.

1 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI