MECLİS'TE DELTA VARYANTI PANİĞİ

MECLİS'TE DELTA VARYANTI PANİĞİ


  • 24 Haziran 2021 PerÅŸembe
331 görüntülenme

MHP ve CHP'de milletvekilli danışmanlığı yapan iki kiÅŸinin, ikinci doz aşılarını yaptırmalarına raÄŸmen koronavirüsün delta varyantına yakalandıkları tespit edildi. Hastanede yapılan test sonuçları pozitif çıkan danışmanlara ulaÅŸan Çankaya Ä°lçe SaÄŸlık MüdürlüÄŸü yetkilileri evlerinden 14 gün boyuna çıkmamalarını istedi.

Koronavirüs tehdidine karşı mayıs ayında ikinci doz aşılarını olan iki danışmanın, buna raÄŸmen rahatsızlanarak baÅŸvurdukları Meclis Hastanesi'nde yapılan test sonuçları pozitif çıktı. Danışmanları arayan Çankaya Ä°lçe SaÄŸlık MüdürlüÄŸü yetkilileri, yapılan test sonucunda yeni mutasyon delta ÅŸüphesi olduÄŸunu belirterek, evlerinden 14 gün boyunca çıkmamalarını istediler.

SaÄŸlık Bakanı  Koca, koronavirüsün delta varyantının, Türkiye genelinde 16 ilde, 134 kiÅŸide görüldüÄŸünü delta varyantına iliÅŸkin Ankara'da dört vaka tespit edildiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Koca, "Delta varyantıyla ilgili ÅŸu ana kadar sekansı yapılmış olan, adı konan 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. Giderek illerdeki dağılımı artmaya baÅŸladı. YoÄŸunluklu olarak da Ä°stanbul'da görüldü. Ä°stanbul'da 82 vaka, Düzce'de 18, Van'da 8, Ankara'da 4, Ä°zmir'de 3, diÄŸer illerimizde 1-2 olmak üzere toplam 16 ilimizde görüldü. Ülkemizde çok ciddi oranın olmadığını bilmiyoruz ama artabileceÄŸinden ÅŸüphe ediyoruz. Aşıların bu varyanta da etkili olduÄŸunu biliyoruz. Etkili olan aşıları erken dönemde bir an önce yapılmasının önemiyle birlikte biz 2 dozda delta varyantına daha güçlü bir etkinin olduÄŸunu da biliyoruz. Önümüzdeki süreçte 18 yaÅŸa kadar indirdiÄŸimiz bu dönemde aşının tedarikiyle birlikte muhtemel 6 haftalık süreyi daha erkene de, 4 haftaya da çekebiliriz. Önümüzdeki haftalar bunu netleÅŸtirmiÅŸ oluruz. Tamamen 18 yaÅŸa kadar vatandaşımızın en az bir kere aşılanmasını saÄŸlamak birinci hedefimiz. Ä°kincisi de hızla ikinci aşılarını vatandaÅŸlarımızı bir an önce yapmak. Dolayısıyla delta varyantına karşı etkisini oluÅŸturmak istiyoruz." açıklamalarında bulunmuÅŸtu.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI