İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN GENELGE

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN GENELGE


  • 24 Haziran 2021 PerÅŸembe
350 görüntülenme

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı 81 Ä°l ValiliÄŸine 2021 YükseköÄŸretim Kurumları Sınavı Tedbirleri konulu genelge gönderdi. Bakanlığın resmi sayfasından yayımlanan açıklamada ÅŸu ifadeler yer aldı:

Bakanlığımız Tarafından 81 Ä°l ValiliÄŸine 2021 YükseköÄŸretim Kurumları Sınavı Tedbirleri Genelgesi Gönderildi

Genelgede, ÖSYM BaÅŸkanlığı tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde il merkezleri ile bazı ilçelerden oluÅŸan 200 sınav merkezinde gerçekleÅŸtirilecek olan 2021 YükseköÄŸretim Kurumları Sınavının; Cumartesi sabah (10.15-12.30), Pazar sabah (10.15-13.15) ve Pazar öÄŸleden sonra (15.45-17.45) olmak üzere 3 oturum ÅŸeklinde uygulanacağının bildirildiÄŸi hatırlatıldı.


Bu çerçevede; 2021 YükseköÄŸretim Kurumları Sınavının, salgınla mücadele tedbirleri ve güvenlik önlemleri açısından en uygun koÅŸullarda gerçekleÅŸtirilmesi ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi amacıyla valilik ve kaymakamlıklarca  uygulanacak usul ve esaslar ÅŸu ÅŸekilde sıralandı:
 
Sınava girecek adayların acil iÅŸ ve iÅŸlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasında, 27 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasında açık bulundurulacak.
 
Sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınlarının, YKS sınavına katılmak/görev almak üzere özel araçlarıyla yapacakları ÅŸehirlerarası seyahatleri için seyahat izin belgesi aranmayacak ve yapılacak denetimlerde belirtilen kiÅŸilerin görev belgesi veya aday giriÅŸ belgesini ibraz etmeleri yeterli olacak.
 
Tam gün sokaÄŸa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 27 Haziran 2021 Pazar günü, sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınları 05.00-19.00 saatleri arasında durumlarını belgelendirmek (görevli ya da aday giriÅŸ belgesi) kaydıyla sokaÄŸa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.
 
27 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyeler ve fotoÄŸrafçılar (kimlik kartı için gerekli olan fotoÄŸrafın temini amacıyla), 07.00-18.00 saatleri arasında açık olabileceklerdir. Bu yerlerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokaÄŸa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacak.
 
Sınava girecek öÄŸrenciler ile yakınları/refakatçileri ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaÅŸanmaması için ÅŸehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbir valilik ve kaymakamlıkların koordinasyonunda baÅŸta belediyeler olmak üzere ilgili birimlerce alınacak.
 
Valiler ve Kaymakamlarca; sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler milli eÄŸitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diÄŸer kurum/kuruluÅŸlarla koordinasyon saÄŸlanarak alınacak.

Bu baÄŸlamda kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoÄŸunlaÅŸtırılarak sınava girecek öÄŸrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve diÄŸer gürültülü faaliyetlerde bulunulması önlenecek. Sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verilecek.
 
Vali ve kaymakamlarca yukarıda belirtilen usul ve esaslar doÄŸrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca Ä°l/Ä°lçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve maÄŸduriyete neden olunmayacak.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI