RUSYA'DAN TÃœRKÄ°YE KARARI

RUSYA'DAN TÃœRKÄ°YE KARARI


  • 18 Haziran 2021 Cuma
224 görüntülenme

Rusya BaÅŸbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, baÅŸkent Moskova’da video konferans yöntemiyle yaptığı basın toplantısında, uçuÅŸların tekrar baÅŸlamasına yönelik Rus heyetin Türkiye’ye gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaretin sona erdiÄŸini ifade edildi.

Golikova, "Rus heyetinin deÄŸerlendirmesine göre, Türkiye’de maske kullanımına dikkat edilirken, kontroller organize bir ÅŸekilde yapılıyor. Gerekli maske ve hijyen malzemeleri de bulunuyor." dedi.

Türkiye’deki turizm tesislerinde çalışanlara yönelik aşılama sürecinin de baÅŸarıyla yürütüldüÄŸüne vurgulayan Golikova, "Yapılan deÄŸerlendirmeler sonucunda Türkiye’ye tüm uçuÅŸların 22 Haziran itibarıyla tekrar baÅŸlatılması kararı alındı." dedi.

Golikova, Türkiye’nin yanı sıra ABD, Belçika, Bulgaristan, Ürdün, Ä°rlanda ve Ä°talya ile de uçuÅŸların tekrar baÅŸlatılmasına karar verildiÄŸini söyledi.

Rusya, 15 Nisan’da aldığı kararla Türkiye ile uçuÅŸları sınırlandırmıştı. Rusya'dan bir heyet, 16 ve 17 Haziran'da Antalya'yı ziyaret ederek yetkililerden Kovid-19 önlemleri hakkında bilgi almıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy alınan kararla ilgili "Rusya’nın 22 Haziran itibarıyla ülkemize uçuÅŸları tekrar baÅŸlatması güvenli turizm adına ülkemize olan güvenin bir göstergesidir. Önümüzdeki süreçte diÄŸer ülkelerle de yürüttüÄŸümüz diplomasi trafiÄŸinin meyvelerini Rusya ile olduÄŸu gibi alacağımızı umuyorum." ifadelerini kullandı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI