ÜNLÜ MARKA İFLAS ETTİ MAĞAZALARI MÜHÜRLENDİ

ÜNLÜ MARKA İFLAS ETTİ MAĞAZALARI MÜHÜRLENDİ


  • 02 Haziran 2021 ÇarÅŸamba
536 görüntülenme

Züccaciye sektörünün en çok duyulmuÅŸ markalarından Bernardo iflas etti. Tüm maÄŸazaları mühürlendi.

Bernardo'nun ilk olarak 1984 yılında Güner Sözen ve oÄŸulları Nurettin ve Ömer Sözen tarafından BaÄŸdat Caddesi'nde açılan bir züccaciye maÄŸazasıyla baÅŸlamıştı. Kısa sürede 35 ilde 23'ü 'franchise' olmak üzere toplam 122 maÄŸazaya ve 150 satış noktasına ulaÅŸtı.

Konkordato sürecinden ekonomik olarak toparlanamadan çıkan Bernardo hakkında iflas karar verildi.

2018 yılında ÅŸirketten yapılan açıklamada özetle, "Son dönemde piyasalarda yaÅŸanan nakit sıkışıklığı, döviz ve faizde görülen aşırı yükseliÅŸ ve bankaların kredi imkanlarını kısıtlaması sonucunda, ÅŸirketimiz gereken likiditeyi saÄŸlamak konusunda zorlanmaya baÅŸlamıştır.

Bu süreç ticari faaliyetlerimizi etkiler hale gelmiÅŸtir. Piyasa koÅŸullarına göre faaliyetimize devam etmek, ödeme yapımızda sürdürülebilir deÄŸiÅŸiklikler yapmak, yasal süreçleri düzenlemek adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma süreci baÅŸlatılmıştır. Bu kapsamda, yetkili Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato talepli baÅŸvuru yapılmış, baÅŸvuru talebimiz mahkemece uygun bulunarak gerekli tedbir kararı verilmiÅŸtir. Tedarikinin çok büyük bölümünü yurt içinden saÄŸlayan Bernardo, yüzde 100 milli sermayeli bir Türk markasıdır. Konkordato baÅŸvurumuza aldığımız tedbir kararı ile yeniden yapılandırma sürecimizi baÅŸlatmış bulunuyoruz.

Yeniden yapılandırma sürecimizin hedefi, tüm çalışanlarımız, finans sektöründe birlikte hareket ettiÄŸimiz partnerlerimiz, iÅŸ ortaklarımız, müÅŸterilerimiz, tedarikçilerimiz ve bayilerimizin çıkarlarını koruyarak ÅŸirketimizin varlığını sürdürmek ve bu süreçten güçlenerek çıkmaktır" denildi.

Yeniden yapılandırma süreci baÅŸladı. Ancak pandemi nedeniyle maÄŸazalar tam anlamıyla hizmet veremeyince süreç istendiÄŸi gibi ilerlemedi. 150 olan satış noktası sayısı bu süreçte 24'e kadar indi.

Bernardo'nun internet sitesindeki maÄŸaza adreslerine bakılır ise bu rakam 8'e kadar inmiÅŸti. Sektörün önemli markalarından Bernardo Ä°stanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla 18 Mayıs 2021 saat 14.06 itibariyle iflas etti. Åžirketin tasfiye iÅŸlemleriyle ilgili olarak Ä°stanbul 1. Ä°flas Dairesi yetkilendirildi.

Tasfiye iÅŸlemlerini bu daire yürütecek. Karar sonrası Bernardo'nun faaliyette olan maÄŸazaları da Ä°stanbul 1. Ä°flas MüdürlüÄŸü tarafından mühürlenerek kapatıldı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI