MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DUYURDU

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DUYURDU


  • 31 Mayıs 2021 Pazartesi
1066 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen Mesleki EÄŸitimde 1000 Okul Projesi'nde yer alan okullardaki 35 bin 328 öÄŸretmene teorik ilk yardım eÄŸitimi verildi

Bakanlığın, okullar arası baÅŸarı farklarını azaltmak ve mesleki eÄŸitimi güçlendirmek için "Mesleki EÄŸitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında somut adımlar atılmaya devam ediliyor.

 

Millî EÄŸitim Bakanlığınca yürütülen Mesleki EÄŸitimde 1000 Okul Projesi'nde yer alan okullardaki 35 bin 328 öÄŸretmene teorik ilk yardım eÄŸitimi verildi.

 

Seçilen okulların altyapısının güçlendirilmesinden eÄŸitim ortamlarının zenginleÅŸtirilmesine çok sayıda destek kapsamında seçilen okullara bugüne kadar yaklaşık 500 milyon lira yatırım yapıldı.

 

Projenin hedeflerinden biri de bu okullarda görev yapan yaklaşık 48 bin öÄŸretmene ilk yardım eÄŸitimi verilmesiydi. Bu kapsamda, ÅŸu ana kadar 35 bin 328 öÄŸretmenin ilk yardım teorik eÄŸitimi alması saÄŸlandı.

 

Bu öÄŸretmenlerden 11 bin 715'i uygulamalı eÄŸitimlerini de alarak ilk yardım eÄŸitimlerini tamamladı. Bakanlık, Haziran sonuna kadar öÄŸretmenlerin tamamının uygulamalı eÄŸitimlerini bitirmelerini hedefliyor.

 

243 bin 176 öÄŸretmene mesleki geliÅŸim eÄŸitimi verildi

Milli EÄŸitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer; yaklaşık 8 ay önce baÅŸlatılan proje ile bir taraftan mesleki ve teknik eÄŸitimde kaliteyi artırmayı, diÄŸer taraftan da okullar arası baÅŸarı farklarını azaltmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Yönetici ve öÄŸretmenlerin proje farkındalığını artırmak ve bilgilendirmek amacıyla düzenlenen 4 bin 349 eÄŸitime, 90 bin 958 okul yöneticisi ve öÄŸretmenin katıldığını aktaran Özer, ÅŸunları kaydetti:

 

"Proje kapsamındaki okul yöneticilerine yönelik 1821 kiÅŸisel geliÅŸim ve liderlik eÄŸitimi düzenlendi. Söz konusu eÄŸitimlere 9 bin 224 okul yöneticimiz katıldı. Proje kapsamında 67 bin 500 öÄŸretmene ölçme ve deÄŸerlendirme eÄŸitimi, 40 bin 166 meslek öÄŸretmenimize de fikri mülkiyet ve sınai haklar eÄŸitimi verildi.

 

ÖÄŸretmenlerimize yönelik ilk yardım eÄŸitiminde de büyük aÅŸama kaydettik. 35 bin 328 öÄŸretmenimiz, ilk yardım teorik eÄŸitimlerini tamamladılar. Bu öÄŸretmenlerimizden 11 bin 715'i uygulamalı eÄŸitimlerini de baÅŸarıyla tamamladılar. Böylece ÅŸu ana kadar bu okullarımızdaki öÄŸretmen ve yöneticilerimize yönelik düzenlediÄŸimiz eÄŸitimlere 243 bin 176 öÄŸretmenimiz katıldı. Bir baÅŸka deyiÅŸle öÄŸretmenlerimiz en az 5 farklı mesleki geliÅŸim eÄŸitimi almış oldular. Tüm eÄŸitimler planlandığı gibi ilerliyor."

 

Bakan Yardımcısı Özer, projenin gerçekleÅŸtirilmesine büyük emek veren Mesleki ve Teknik EÄŸitim Genel Müdürü Kemal Varım NumanoÄŸlu ve çalışma arkadaÅŸlarına, Dr. Sevil Uygun Ä°likhan ve Dr. Aylin Åžengün TaÅŸçı ile 81 il müdürü, öÄŸretmenler ve tüm paydaÅŸlara teÅŸekkür etti.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI