ZİYA SELÇUK YÜZ YÜZE EĞİTİM VE TELAFİ EĞİTİMİ İLE İLGİLİ TARİH VERDİ

ZİYA SELÇUK YÜZ YÜZE EĞİTİM VE TELAFİ EĞİTİMİ İLE İLGİLİ TARİH VERDİ


  • 30 Mayıs 2021 Pazar
1592 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eÄŸitimine baÅŸlanacağını duyurmuÅŸtu. Telafi eÄŸitiminin nasıl olacağı okulların yüz yüze eÄŸitime baÅŸlayıp baÅŸlamayacağı merak konusu iken gündeme iliÅŸkin sorulara Ziya Selçuk'tan cevap geldi.

Bakü seyahati dönüÅŸünde köÅŸe yazarı Fatih Çekirge’ye konuÅŸan Bakan Selçuk, “Ä°klim koÅŸulları açısından okulların aÄŸustos ayında açılması bize göre doÄŸru deÄŸil. O nedenle okulları sonbaharda (eylül gibi) açmayı planlıyoruz.” dedi.

“YÜZ YÜZE OLMASINI Ä°STÄ°YORUZ”

Telafi eÄŸitimlerine iliÅŸkin de bir deÄŸerlendirmede bulunan Bakan Selçuk, ÅŸunları söyledi:

Bunun kararı kabine toplantısı ve sayın CumhurbaÅŸkanımızın takdiriyle bu hafta başı netleÅŸecek. Tabii SaÄŸlık Bakanlığı’nın ve diÄŸer ilgili bakanlıkların görüÅŸleri de var. Tek başımıza alacağımız bir karar deÄŸil. Biz telafi eÄŸitiminin haziran ayı başında baÅŸlamasını ve yüz yüze olmasını istiyoruz. Çünkü burada çocukların akademik eÄŸitimlerinin telafisinden çok, onların psikolojik ve fiziksel telafileri bizim için önemli. Akranlarıyla oynamayan, evlere kapanan çocukları özgüvenleri açısından ruhsal olarak geliÅŸtirmeliyiz. Bu da yüz yüze olur.”

 

 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI