MEB'DEN ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI İLE İLGİLİ RESMİ YAZI

MEB'DEN ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI İLE İLGİLİ RESMİ YAZI


  • 18 Mayıs 2021 Salı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğü ilgili birimlere resmi yazı gönderdi. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün yazısında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yüz yüze eğitime devam edileceği, Özel öğretim kurslarında sadece 12. sınıf ve mezun öğrenciler için yüz yüze eğitime devam edileceği belirtildi.

Resmi yazı şu şekilde:

Ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanacak kademeli normalleşme sürecinde, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel öğretim kurumlarında 17 Mayıs 2021 - 01 Haziran 2021 tarihleri arasında, yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ve sınavlar aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır.

1-Özel okul öncesi eğitim kurumlarında (özel anaokulu ve özel okullardaki ana sınıfları) yüz yüze eğitim yapılacaktır.

2-Özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları ile özel gereksinimli öğrencilerimizin devam ettiği özel eğitim okul ve sınıflarında, resmî okullarda uygulanan yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim kurallarına uyulacaktır.

3-Özel okulların 8 ve 12 nci sınıf öğrencilerine, Bakanlığımızın "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Klavuzu"ndaki koşullara uyulması şartıyla takviye kursları açılarak yüz yüze eğitime başlanabilecektir.

4-Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yüz yüze eğitime devam edilecektir.

5-Özel öğretim kurslarında sadece 12 nci sınıf ve mezun öğrenciler için yüz yüze eğitime devam edilecektir.

6-Özel barınma hizmeti veren kurumlar, destekleme yetiştirme veya takviye kurslarına devam eden öğrencilerden zorunlu olarak barınma hizmeti alması gereken öğrencilerin bulunması halinde Sağlık Bakanlığınca hazırlanan "COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" ve Bakanlığımızın ilgili talimatları doğrultusunda gerekli önlemler alınarak bu öğrencilere barınma hizmeti verecektir.

7-Motorlu taşıt sürücüleri kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ile iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlerin bireysel yapılan uygulama eğitimlerine yüz yüze, teorik eğitimlere ise uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecektir.

8-Motorlu taşıt sürücüleri kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlere yönelik hafta sonları düzenlenmesi zorunlu olan direksiyon eğitim sınavları ile diğer teorik ve uygulama sınavları hafta sonu günlerinde yapılmaya devam edilecektir.

9-Diğer özel öğretim kurumlarında eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacaktır. Konu ile ilgili olarak ilinizdeki özel öğretim kurumları ile özel barınma hizmeti veren kurumların zamanında bilgilendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması hususunda, Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ziya Selçuk

 

MEB'DEN TEMEL ÖĞRETİM KURUMLARI İLE İLGİLİ RESMİ YAZI

MEB'DEN HALK EĞİTİMLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM AÇIKLAMASI

MEB'DEN LİSE SINAVLARI İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI