ESNAFIN KAPANMAYA DEĞİL AÇILMAYA İHTİYACI VAR

ESNAFIN KAPANMAYA DEĞİL AÇILMAYA İHTİYACI VAR


  • 16 Mayıs 2021 Pazar
250 görüntülenme

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel BaÅŸkanı Bendevi Palandöken normalleÅŸme adımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Esnafımız bu yükü kaldıramıyor diyen TESK Genel BaÅŸkanı Bendevi Palandöken ÅŸöyle konuÅŸtu;

"Esnafın kapanmaya deÄŸil açılmaya ve insanların iÅŸlerinin başına geçmeye ihtiyacı var. Son 14-15 aydır uygulanmakta olan tam ve kontrollü kapanmalarda fatura esnafımıza çıkarıldı. Verilen destekler çok yetersiz kaldı. Borçlar hep faizli ertelendi. Åžimdi bu saatten sonra esnafın yarasına merhem olacak ÅŸekilde karşılıksız hibe desteÄŸi ve tüm borçların faizsiz yıl sonuna kadar ertelenmesi kaçınılmaz oldu. Çünkü bu yükü esnafımız artık kaldıracak durumda deÄŸil.”  

UlaÅŸtırma sektörü de desteklenmeli

Her meslekte olduÄŸu gibi ulaÅŸtırma sektörünün de çok yoÄŸun ÅŸekilde desteklenmesi gerektiÄŸini ifade eden Bendevi Palandöken, “Havayoluna hiçbir kısıtlama getirilmez iken ÅŸehiriçi ve ÅŸehirler arası toplu ulaÅŸtırma araçlarına yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıma kısıtlaması getirilmesi artık esnafımızın taşıyacağı bir yük deÄŸildir. Bu kesimde hizmet veren esnafımıza KDV ve ÖTV den arındırılmış ticari akaryakıt verilmeli ve özel olarak desteklenmelidir. Pandemi ile tam mücadele edilecek ise hafta içi zincir marketlerde uygulanan bir günlük indirim kampanyalarının bir haftaya yayılması engellenerek bu dönemde indirim kampanyaları tamamen kaldırılmalı”   dedi. 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI