MEB TEPKİ ÇEKEN O HABERİ YALANLADI

MEB TEPKİ ÇEKEN O HABERİ YALANLADI


  • 08 Mayıs 2021 Cumartesi
552 görüntülenme

MEB'in yazılı açıklamasında, Bakanlık tarafından duyuru ve etkinlik süreçleri denetlenen "Hayalimdeki Çin" temalı resim yarışmasının bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak haberleÅŸtirildiÄŸi ve kamuoyuna yanlış yansıtıldığının görüldüÄŸü ifade edildi.

EtkinliÄŸin Bakanlık tarafından düzenlendiÄŸi yönündeki iddiaların gerçek dışı olduÄŸu bildirilen açıklamada, ÅŸöyle denildi:

Kamu kurum ve kuruluÅŸları, uluslararası kuruluÅŸlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluÅŸları ve diÄŸer kuruluÅŸlar tarafından yapılacak sosyal etkinliklerin, Milli EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı her tür ve derecedeki eÄŸitim kurumlarında duyurularına iliÅŸkin izin müracaatlarının deÄŸerlendirilmesi, 'Milli EÄŸitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik Ä°zinleri Yönergesi' hükümleri doÄŸrultusunda yapılmaktadır.

2016'dan bu yana UBÄ°KAV (Uluslararası Bilimsel ve Kültürel AraÅŸtırmalar Vakfı) tarafından farklı temalar ile yapılan ve son olarak duyurusu yapılan 'Türkiye-Çin Diplomatik Ä°liÅŸkilerinde 50. Yıl' temalı yarışmanın yürütülmesinde ve düzenlenmesinde, Milli EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı hiçbir kurum ve kuruluÅŸun görevi bulunmayıp izin kapsamındaki tüm etkinliklerin denetimleri birimlerimizce yapılmaktadır."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI