TABİPLER BİRLİĞİNDEN ÖNCE OKULLAR AÇILSIN ÇAĞRISI

TABİPLER BİRLİĞİNDEN ÖNCE OKULLAR AÇILSIN ÇAĞRISI


  • 08 Mayıs 2021 Cumartesi
421 görüntülenme

Türk Tabipler BirliÄŸi Genel Sekreteri Vedat Bulut, online düzenledikleri basın toplantısında, salgından en çok etkilenen alanlardan birinin eÄŸitim olduÄŸunu vurgulayarak, bu süreçte öÄŸrencilerin büyük zarar gördüÄŸünü ifade etti.

Bu konuda bilim insanlarıyla uzun süredir çalışma yürüttüklerini söyleyen Bulut, salgın sürecinde eÄŸitim alanında neler yapılması ve sorunlarla nasıl mücadele edilmesi gerektiÄŸini deÄŸerlendirdiklerini aktardı.

ÖÄŸrenciler büyük kayıp yaÅŸadı

TTB  adına açıklama yapan Tomris CesuroÄŸlu da kısmi açılmalar dışında okulların bir yıldır kapalı olduÄŸuna iÅŸaret ederek, "Dünyada AVM, restoran, fabrika ve iÅŸ yerlerini açık tutarken okulları kapatan baÅŸka bir devlet bulunmamaktadır. Türkiye, OECD ülkeleri arasında ilkokulları açık arayla en uzun süre kapatan ülke olmuÅŸtur." dedi.

Okulların kapalı olması nedeniyle öÄŸrencilerin çok fazla kaybı olduÄŸunu  dile getiren CesuroÄŸlu, "Bu kapanmalar nedeniyle çocukların yaÅŸadığı biliÅŸsel, duygusal ve fiziksel kayıpların ne yazık ki telafisi yoktur. Daha fazla kaybı engellemek için Ramazan Bayramı sonrasında, diÄŸer yerler açılmadan önce ilk olarak okul öncesi eÄŸitim kurumları, ilkokullar, köy ve belde okulları ve özel eÄŸitim merkezleri açılmalıdır." dedi.

CesuroÄŸlu, Türkiye'de okulların kapalı tutulmasının fayda ve zararlarına iliÅŸkin somut veri bulunmadığını belirterek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Ä°ngiliz varyantının çocukları daha fazla etkilediÄŸi ya da çocuklarda daha ağır hastalık yaptığı yönündeki söylentiler, yapılan araÅŸtırmalarla çürütülmüÅŸtür. kovid_19'un ağır seyretme riski ve bulaşıcılığı, bu varyant varlığında dahi yaÅŸ azaldıkça keskin ÅŸekilde azalmaktadır. Okul öncesi ve ilkokul yaÅŸ grubu, kovid_19'dan en az etkilenen ve bulaÅŸtıran grup olmaya devam etmektedir. 12 yaÅŸ üstü gençler hastalıktan daha az etkilenmekle birlikte bulaÅŸtırıcılıkları yetiÅŸkinlerle yaklaşık olarak aynıdır."

Okulların salgının ana yayılma merkezi olmadığını ve buralardaki vakaların toplumdaki yayılımdan kaynaklandığını savunan CesuroÄŸlu, "Çocuklar daha az bulaÅŸtırıcı olduÄŸu için kovid geçiren çocukların hastalığı okullardan deÄŸil, çoÄŸunlukla birlikte yaÅŸadıkları yetiÅŸkinlerden ya da restoran, düÄŸün gibi diÄŸer sosyal, kalabalık ortamlardan aldığı anlaşılmaktadır." diye konuÅŸtu.

CesuroÄŸlu, okulların kapanmasının kovid 19'un yayılımını azaltmadığını, açılmasının da vakaları artırmayacağı düÅŸüncesinde.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI