50 ZABITA 50 Ä°TFAÄ°YE ERÄ° ALINACAK

50 ZABITA 50 Ä°TFAÄ°YE ERÄ° ALINACAK


  • 08 Mayıs 2021 Cumartesi
305 görüntülenme

TekirdaÄŸ BüyükÅŸehir Belediyesi önlisans ve lisans mezunlar adaylar arasından 50 zabıta memuru, 50 de itfaiye eri alacak. 

BaÅŸvuracak adayların KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerekiyor. BaÅŸvurular 14 ile 18 Haziran tarihleri arasında ÅŸahsen alınacak.

 

BAÅžVURU GENEL ÅžARTLARI:

Ä°lan edilen boÅŸ zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına atanmak için baÅŸvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesi’nin (A) fıkrasında belirtilen aÅŸağıdaki genel ÅŸartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a)    T.C. vatandaşı olmak,

b)    Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c)    Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiÅŸ olsa bile; kasten iÅŸlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uÄŸramış olsa bile devletin güvenliÄŸine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iÅŸleyiÅŸine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüÅŸvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı deÄŸerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiÅŸ bulunmak ya da askerlik çağına gelmiÅŸ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiÅŸ veya yedek sınıfa geçirilmiÅŸ olmak,

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

f)Ä°lan edilen kadrolar için aranan diÄŸer baÅŸvuru ÅŸartlarını taşımak,

BAÅžVURU KILAVUZU Ä°ÇÄ°N TIKLAYINIZ

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI