ÇİN'İN GÖNDERDİĞİ UZAY ARACI KONTROLDEN ÇIKTI!

ÇİN'İN GÖNDERDİĞİ UZAY ARACI KONTROLDEN ÇIKTI!


  • 05 Mayıs 2021 ÇarÅŸamba
300 görüntülenme

Çin'in fırlattığı uzay istasyonunun bu hafta sonu dünyaya düÅŸmesi bekleniyor. Çin'den uyarı geldi. Uzay istasyonu tam 21 ton ağırlığında. DüÅŸüÅŸ rotasında Türkiye'de var.

DüÅŸüÅŸ uyarısı geldi! Çin'in, fırlattığı 21 tonluk uzay istasyonu bu haftasonu Dünya'ya düÅŸecek. DüÅŸüÅŸ senaryolarına göre kırmızı risk bölgesinde Türkiye'den Ä°stanbul, Ankara gibi birçok ÅŸehir bulunmakta...

Dünya yörüngesindeki objeleri izleyen Harvard Üniversitesi'nden astronom Jonathan McDowell, Çin roketinin parçalarının kuzey ve güney yarımkürede 41. enlemler arasına düÅŸebileceÄŸini söyledi.

Bu, Kuzey Yarımküre'de ABD New York'tan Ä°spanya'nın baÅŸkenti Madrid'e, Türkiye'nin en büyük ÅŸehri Ä°stanbul'dan Çin'in baÅŸkenti Pekin'e kadar bir hat anlamına geliyor.

Jonathan McDowell, Çin'in daha önce uzaya yolladığı roketlerden biriyle de benzer bir sorununun yaÅŸandığını hatırlatıyor: "Son yolladıkları Long March-5B roketinden büyük metal parçalar gökyüzünde uçuÅŸmuÅŸ, FildiÅŸi Sahili'nde birçok binaya zarar vermiÅŸti. ÇoÄŸu yeryüzüne düÅŸmeden yanıp yok olmuÅŸtu ama düÅŸen büyük metal parçalar da vardı. Neyse ki kimse yara almadı."

 

Resim

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI