ALES'TE MASKE PROTESTOSU

ALES'TE MASKE PROTESTOSU


  • 02 Mayıs 2021 Pazar
225 görüntülenme

Bugün Ölçme, Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezince,  Akademik Personel ve Lisansüstü EÄŸitimi GiriÅŸ Sınavı (2021-ALES/1) yapıldı. Sınavda adaylara, 100 sorudan oluÅŸan sayısal ve sözel testler uygulandı. Saat 10.15'te baÅŸlayan sınav, 150 dakika sürdü.

Sınav öncesi Ä°steyen adaylara maske ve dezenfektan, sınav görevlilerine ise maske, dezenfektan ve lateks eldiven dağıtıldı. Ä°steyen aday ve görevliler, kendi maske ve siperliklerini kullanabildi.

Sınav görevlilerinin ve adayların Covid-19 risk durumları, HES kodları aracılığıyla kontrol edildi.

Maske Çıkarılmasına karşı çıktı, sınava girmedi

Sınava girmek için NiÅŸantaşı Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen bir kız öÄŸrenci, sınav sırasında maskelerin çıkarılacak olmasını protesto ederek sınav salonunu terk etti. ÖÄŸrenci, "Dört duvar kapalı alanda, belirli sayıda kiÅŸi iki buçuk saat bulunacağız. Birisi evinin konforunda sınav yapacak diye benim hayatımdan bir sene daha gidiyor. Bir sene gitmesin istiyorsam hayatım riske giriyor" dedi.

Onbinlerce vaka varken sınav yapılıyor

"Ben niye böyle bir seçim yapmak zorundayım" diyerek duruma tepki gösteren kız öÄŸrenci, "Madem sınav, on binlerce vaka varken ertelenmiyor, hiç deÄŸilse maske zorunluluÄŸu kalabilir. Doktorlar saatlerce maskeyle yaşıyor, hepimiz saatlerce yaşıyoruz. Orada sınava giren her birinin, gün içinde saatlerce maske ile dolaÅŸtığını biliyoruz. Bunu yapmıyorum diyen sokakta maskesini takmıyor demektir ya da çok az bir kesim evden çıkmıyordur.  Eczacılar sabah dükkana maske ile giriyor akÅŸama kadar maske ile çalışıyor.  Burada insanlar iki saat test mi çözemeyecek? Oturarak soru çözüyoruz. Bir zahmet bunu öÄŸrenmiÅŸ olsalardı pratik yapsalardı. Ama yapacak bir ÅŸey yok" dedi.

Sınav süresince maske çıkarmanın serbest olacağının kendilerine daha önceden gönderilen sınav belgesinde açıklandığını da hatırlatan öÄŸrenci, "Sınav belgesinde yazıyor ama daha az vakalarda sınav ertelenmiÅŸti. Bu kadar vaka varken 'Herhalde bu yürürlükten kalkmıştır, tam kapanma olacak kadar kötü bir dönemdeyiz' diye düÅŸündüm" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI