FAHRETTİN KOCA'DAN TAM KAPANMA AÇIKLAMASI

FAHRETTİN KOCA'DAN TAM KAPANMA AÇIKLAMASI


  • 30 Nisan 2021 Cuma
299 görüntülenme

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca Antalya ValiliÄŸi'nde açıklamalarda bulundu. Fahrettin Koca:  "Ä°ki haftadır uygulanan tedbirlerin vaka sayısında istediÄŸimiz düÅŸüÅŸ hızını saÄŸlayamaması sebebiyle 17 günlük kapanma dönemiyle vaka sayılarında hızlı düÅŸüÅŸü saÄŸlayacağımıza inanıyorum. Bu sürecin sonunda vaka sayılarının çok azaldığı gerçek bir bayramı yaÅŸamak istiyoruz. Bayramı bayram gibi yaÅŸamak istiyoruz." dedi.

Koca, "Salgınla mücadelede bildiÄŸiniz gibi filyasyonun önemi büyük. Bu sistemi dünyada etkin ÅŸekilde uygulayabilen nadir ülkelerden biriyiz. Filyasyon ekiplerimiz hem temaslıları belirleyip izole etmek hem vatandaÅŸlarımıza ilaçlarını ulaÅŸtırmak için canla baÅŸla mücadele ediyor." açıklamasında bulundu.

Pandeminin Antalya'daki seyrini sayın Valimizle konuÅŸtuk. Antalya'daki saÄŸlık hizmetlerinin sunulmasındaki durumu, saÄŸlık alanındaki ihtiyaçları istiÅŸare etme fırsatı bulduk. 14 aydır büyük bir mücadele verdiÄŸimiz koronavirüs salgınında yeni bir pik dönemi yaÅŸadık. Tam kapanma bir zaruret halini almıştı.

Vaka deÄŸiÅŸim hızlarını, vaka oranlarını iller bazında her hafta düzenli olarak yayınlamaktayız. YürüttüÄŸümüz sıkı koordinasyon ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün Antalya'yı detaylarıyla deÄŸerlendireceÄŸiz. Hedefimiz hasta sayımızı ve hastane yükünü her geçen gün azaltmak.

Antalya'da ÅŸu an yatak doluluk oranımız yüzde 47.7'ye yoÄŸun bakım doluluk oranı yüzde 66.3'e düÅŸmüÅŸ oldu. Antalya hemÅŸehrilerimizin de ilgisiyle aşılama programını baÅŸarıyla yürüten illerimizden.

65 yaÅŸ üstü vatandaÅŸlarımızın aşılanma oranı Antalya'da yüzde 85. Salgını yenebilmek için etkili bir aşılama oranına ulaÅŸmak zorundayız. Sırası gelen tüm vatandaÅŸlarımızı aşı olmaya davet ediyorum.

Buradan Antalya, Burdur ve Isparta'da yaÅŸayan vatandaÅŸlarımıza seslenmek istiyorum. Sizin için gün boyunca buradayız. AkÅŸam toplantımızın sonuçlarıyla sizi bilgilendireceÄŸiz. YoÄŸun mücadeleniz bizleri gerçek bir bayrama çıkaracaktır. Hepinize teÅŸekkür ediyorum.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI