KADÄ°R ÅžEKER'Ä°N AVUKATLARINDAN YARGITAY'A BAÅžVURU

KADÄ°R ÅžEKER'Ä°N AVUKATLARINDAN YARGITAY'A BAÅžVURU


  • 29 Nisan 2021 PerÅŸembe
230 görüntülenme

Kadir Åžeker'in avukatları, yerel mahkemenin kararının bozulması ve müvekkillerinin tahliye edilmesi isteÄŸiyle Yargıtay'a baÅŸvurdu.

Konya'da sevgilisini darbettiÄŸini düÅŸündüÄŸü kiÅŸiyi engellemek isterken öldürdüÄŸü gerekçesiyle Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen Kadir Åžeker'in dosyasının Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesince incelenip itirazların reddedilmesinin ardından Åžeker'in avukatları temyize gitti.

Avukatlar, yerel mahkemenin kararının bozulması ve müvekkillerinin tahliye edilmesi talebiyle Yargıtaya baÅŸvurdu.

Kadir Şeker olayı nedir?

Ä°ddiaya göre, üniversiteye hazırlanan Kadir Åžeker, 5 Åžubat'ta merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduÄŸu tartışma sesleri üzerine bir kadının ÅŸiddet gördüÄŸünü düÅŸünmüÅŸ, çifti ayırmaya giden genç, bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesine maruz kalmıştı.

Kadir Åžeker'i bir süre darbeden Özgür Duran, boÄŸuÅŸma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yere yığılmış, göÄŸsündeki yara nedeniyle ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ardından hayatını kaybetmiÅŸti.

Polis ekipleri, olay üzerine Kadir Åžeker'i gözaltına almıştı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Åžeker hakkında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçlamasıyla 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istenmiÅŸti.

Mahkeme, sanık Åžeker'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası vermiÅŸti. Heyet, Åžeker'in cezasını haksız tahrik sebebiyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düÅŸürmüÅŸtü.

Konya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, "haksız tahrik indiriminin üst sınırdan uygulanması gerektiÄŸi", Kadir Åžeker'in avukatları "olayın meÅŸru müdafaa veya sınırın aşılması kapsamında deÄŸerlendirilmesi gerektiÄŸi" ve maktul Özgür Duran'ın avukatları da sanığa "haksız tahrik indirimi uygulanmaması gerektiÄŸi" gerekçesiyle kararın bozulmasını istemiÅŸ ve Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesine itirazda bulunmuÅŸtu. Ä°stinaf mahkemesi ise bu itirazları kabul etmemiÅŸti.

 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI