ZİYA SELÇUK'TAN CANLI YAYINDA AÇIKLAMALAR

ZİYA SELÇUK'TAN CANLI YAYINDA AÇIKLAMALAR


  • 28 Nisan 2021 ÇarÅŸamba
500 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk TRT Haber'in canlı yayın konuÄŸu oldu. Gündeme ve eÄŸitime dair açıklamalarda bulunan Milli EÄŸitim Bakanı Selçuk'un açıklamalarından baÅŸlıklar ÅŸu ÅŸekilde;

Okullarda bayram sonraı hangi sınıflarda yüz yüze eÄŸitim olabilir?

Selçuk; "Amacımız öncelikleride dikkate alarak tüm sınıfları açabilmek."

Lise sınavları ile ilgili gelen soruya; " Liselerde yüzde 40'a yakın sınavlar tamamlandı. Liselerde ikinci dönemde tek bir sınav olacak."dedi.

YKS ve LGS ertelenebilir mi?

Bizim şu anda ertelenmeye ilişkin herhangi bir kararımız yok.

ÖÄŸretmenlerin aşı durumu hakkında

ÖÄŸretmenlerimiz aşılama sürecine baÅŸladık. Bu süreci SaÄŸlık Bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz.Åžu anda yaklaşık 425.000 öÄŸretmen randevu alabilecek durumda.

2 Temmuz'da karneler verilecek mi?

2 Temmuz'da yüz yüze karneleri vermek en büyük isteÄŸimiz ama dijital karnelerimizde hazır.

KreÅŸler ve anaokulu 

Milli EÄŸitim Bakanlığı'na baÄŸlı kurumlar tam kapanma sürecinde kapalı olacak. Aile Bakanlığı'na baÄŸlı kurumlar için yarın bir karar açıklanacak.

ÖÄŸretmenler haftada bir gün okula gidecek mi?

Hayır, gitmeyecekler. Tam kapanma derken öÄŸretmenlerimiz için de aynı ÅŸey geçerli. Haftada bir gün okula gitme zorunluluÄŸu olmayacak.

20 bin öÄŸretmen ataması hakkında

"Daha çok meslektaşımızla beraber çalışmak hepimizin amacı, isteÄŸi. Ak parti döneminde her sene 40 bin ve üzeri atama yaptık. Bu sene salgın ve bütçe olanakları sebebiyle 20 bin atama geldi. Ama biz her zaman bu iÅŸin takipçisiyiz. ÖÄŸretmenlerimiz çocuklarla karşılaÅŸmak öÄŸrencilerine kavuÅŸmak istiyorlar. Biz her zaman bunun için uÄŸraşıyoruz. GörüÅŸmelerimize devam ediyoruz. Ä°mkanlar dahilinde olabilir tabi neden olmasın. Ama ÅŸu an 20 bin le sınırlıyız." ifadelerini kullandı TRT spikerinin  "Yakın zamanda atama yok diyebilir miyiz?" sorusuna "evet" diyerek cevap verdi.

Özel eÄŸitim kurumlarının durumu

Özel eÄŸitim kurumlarının durumunu da açıklayan Selçuk, “8 ve 12. sınıflarda öÄŸrenme eksikliklerimizi gördüÄŸümüz için köy okullarımızı 5 gün açtık, Ä°lkokullarımızı daha çok açtık. Çünkü buralarda problem gördük. Åžimdi tam kapanma ile ilgili süreçte Bilim Kurulu’ndan tüm kurumların kapanması tavsiyesi geldi. Tam kapanma sürecinde bu okullarımız da kapalı kalacak” dedi.

Yüz yüze eÄŸitim bulaşı arttırdı mı?

Biz her gün bütün sınıf düzeylerinde hangi gün kaç temaslı ve pozitif var bizim çocuklarımızın ailelerinde bunların tablosuna bakıyoruz. Genel tabloya baktığımızda ailelerde görülen temaslı sayısı ile toplumun genelinde görülen temaslı sayısı arasında fark var. ÖÄŸrencilerin ailelerinde görülen temaslı sayısı daha az görünüyor. ÖÄŸrencilerin ailelerinde görülen vaka sayısı yüzde 20 daha düÅŸük. Okul daha kontrollü bir ortam. ÖÄŸretmenlerimiz çok dikkatli.

Telafi eğitimi olacak mı?

Bizim karşımızda küresel bir problem var. Bizim başımızda da var. Böyle bir süreçte bize düÅŸen gereken eÄŸitimsel önlemleri almaktır. Yüz yüze eÄŸitim döneminde de eÄŸitim kayıpları vardı. Åžimdikinin niceliÄŸi biraz daha farklı.

Ziya Selçuk konuÅŸmalarında ÅŸunları da ifade etti:

Salgın döneminde 500bine yakın öÄŸretmenimizle görüÅŸme imkanı buldum. Her biri büyük fedakarlıklarla uzaktan eÄŸitime devam ediyor. 

Çocuklarımızın fiziksel hareketlerinde çok eksiklik var. Çocuklarımız hareketi ihmal etmemelidirler. Kendilerini fiziksel psikolojik olarak daha iyi hissedecekleri aktivitiler yapabilirler. Oyun, kitap okuma, arkadaÅŸlarıyla konuÅŸma gibi... Kitap okuyan çocuklar her zaman bir fark oluÅŸturuyor. Hem sınavlarda hem kiÅŸisel geliÅŸim açısından farklı oluyorlar. 

Avrupa'da uzaktan eÄŸitim anlayışında sadece bir e-mail göndererek konular ÅŸunlar diyorlar. Bizdeki gibi 3 TV kanalı yok. Her zaman daha fazla ne yapabiliriz diye düÅŸünüyoruz. 5 sene sonra 10 sene sonra neyi hatırlayacağız bu dönemle ilgili, bunu düÅŸünerek hareket ediyoruz.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI