TAM KAPANMADA ÖĞRETMENLER HAFTADA BİR GÜN OKULDA BULUNACAK MI?

TAM KAPANMADA ÖĞRETMENLER HAFTADA BİR GÜN OKULDA BULUNACAK MI?


  • 27 Nisan 2021 Salı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar 17 günlük tam kapanmaya geçileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada uzaktan eğitim ve kamu personei ile ilgili "Yüz yüze eğitime devam eden kreş, anaokulu 8.ve 12. sınıflar dahil özel ve resmi  tüm eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçilecek.  Tüm kademelerde 3 Mayıs'ta yapılması planlanan sınavlar  ertelenecek. Hizmetlerini sürdürecek olan kamu kurumlarındaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecektir. Uzaktan çalışan kamu personeli de sokağa çıkma yasağına tabi olacaktır" dedi.

"Uzaktan çalışan kamu personeli de sokağa çıkma yasağına tabi olacaktır." maddesi öğretmenlerin okula gitmesi gerekmediğini düşündürüyor. İdarecilerin ise dönüşümlü olarak okulda bulunacakları tahmin ediliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan resmi yazılarda konuyla ilgili herhangi bir karar yok. 

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nca resmi yazı yayınlanması bekleniyor.

MİLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLAMALARDA BULUNACAK.

Tam kapanmada eğitim nasıl olacak, ertelenen sınavlar ne zaman yapılacak, yazın telafi eğitim olacak mı,eğitimde normalleşme  ne zaman başlayacak, ek atama olacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yarın akşam 21.00'de Trt  Haber'de tüm bu merak edilen soruları yanıtlayacak.

#tamkapanma #MEB #tam kapanmada okullar #öğretmenler haftada bir gün okula gidecek mi

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI