TAM KAPANMADAN SONRA SÜPER MARKET, MANAV, FIRIN, KASAPLAR... NE ZAMAN AÇIK OLACAK?

TAM KAPANMADAN SONRA SÜPER MARKET, MANAV, FIRIN, KASAPLAR... NE ZAMAN AÇIK OLACAK?


  • 27 Nisan 2021 Salı
316 görüntülenme

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede "CumhurbaÅŸkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doÄŸrultusunda; halihazırda uygulanmakta olan kısmi kapanma tedbirlerine yeni önlemler eklenerek tam kapanma dönemine geçilecektir. 29 Nisan 2021 PerÅŸembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde ülke genelini kapsayacak ÅŸekilde aÅŸağıdaki tedbirlerin alınması gerektiÄŸi deÄŸerlendirilmektedir."denildi.

Açıklanan genelgeye göre;

29 Nisan 2021'den 17 Mayıs 2021 tarihine kadar sokaÄŸa çıkma kısıtlaması aralıksız uygulanacak.

Bakkal market, manav, kasap kuruyemiÅŸçi ve tatlıcılar açık olacak mı?

SokaÄŸa çıkma kısıtlaması süresince bakkal, market, manav, kasap, kuruyemiÅŸçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaÅŸlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak ÅŸartıyla (engelli vatandaÅŸlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemiÅŸçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Süper Marketler açık olacak mı?

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

Fırınlar açık olacak mı?

Tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iÅŸ yerleri ile bu iÅŸ yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır.

AVM ler açık olacak mı?

temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iÅŸ yerleri dışında tüm ticari iÅŸletme, iÅŸ yeri ve/veya ofisler kapalı olacak olup uzaktan çalışma haricinde yüz yüze hizmet verilmeyecektir.

 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI