AİLE BAKANLIĞINDAN TEPKİLERE İLGİNÇ AÇIKLAMA

AİLE BAKANLIĞINDAN TEPKİLERE İLGİNÇ AÇIKLAMA


  • 25 Nisan 2021 Pazar
354 görüntülenme

23 Nisan münasebetiyle koltuÄŸunu bir çocuÄŸa devreden Aile Bakanı Derya Yanık'ın kullandığı cümleler sosyal medyada büyük tepkiye sebep olmuÅŸtu. Görevine yeni baÅŸlayan Aile Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan dolayısıyla makamında ağırladığı 10 yaşındaki çocuÄŸa ‘Ramazan sebebiyle' çikolata ikram etmediÄŸini söyledi. Çikolataları Ramazan'dan sonra koruma evindeki arkadaÅŸlarıyla beraber yiyebilecekleri ifade etti. 

Koruma evinde kaldığını özellikle belirtmesi ve çocuÄŸa çikolata ikram etmemesi tepkilere sebep olmuÅŸtu. Bugün Aile Bakanlığın'dan yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Bakanlığımız koruması altında olan çocuklar da bu ülkenin tüm çocukları ile eÅŸit haklara sahiptir ve onların da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, diÄŸer akranlarıyla deneyimlemeleri en doÄŸal haklarıdır. Devlet koruması ve bakımı altında olmak, bu çocuklarımız için utanmaları, gizlemeleri ya da kendilerini toplumdan soyutlamaları gereken bir durum deÄŸildir. "

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI