ZİYA SELÇUK LİSE SINAVLARI İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

ZİYA SELÇUK LİSE SINAVLARI İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?


  • 21 Nisan 2021 Çarşamba

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Salı akşamı Okan Bayülgen'in sunduğu Nokta programının canlı yayın konuğuydu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bayülgen, Ziya Selçuk'a "Liselilerden oldukça soru geliyor. Lise sınavları ertelenecek mi?" sorusunu iletti.

Ziya Selçuk konu hakkında şunları söyledi:

"Biz Z kuşağı ile beraber takımız, onların kahramanı olmak ya da onların bakanı olmak vs. bunlar 2. planda. Ben onların öğretmeniyim; kimi zaman hoşlarına gidecek şeyleri yaparım kimi zaman da sorumluluğum gereği hoşuna gitmeyecekleri söylerim...Her şeyi boş verin diyerek hoş görünmekten yana mı olmalıyım? Salgında olağanüstü bir durum var 3-4 tane sınav olur mu, 1 tane olsun yeterli. Yani bunu sınırlayalım bakış açısındayız.Sınavlar için tarihleri bilgileri çok net olarak söylüyoruz, sıradışı bir durum çıkıyor sayılar değişiyor, yapı değişiyor, kararları değiştirebiliyoruz. Örneğin geçen sene LGS tarihini Bilim Kurulu önerisi üzerine anında değiştirdik. Bizim için önce her zaman sağlık var. Ancak çocuklarımızın ileriye dönük eğitimleri kayıplarıda bizim için oldukça önemli.

Lise sınavları 3 Mayıs'a ertelendiğini açıkladık. Şartlar koşullar değişebiliyor. Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki önümüzdeki kabine toplantısında ortaya çıkacak sonuçlarla tabloyu yeniden değerlendireceğiz. Sağlık Bakanlığı'nın ve bilim kurulu'nun önerisi üzerine şartlar bunu gerektiriyorsa tabiki yaparız. Anında karar alırız. Önceliğimiz her zaman sağlık diyoruz."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI