MEB 23 NİSAN ETKİNLİK PROGRAMINI AÇIKLADI

MEB 23 NİSAN ETKİNLİK PROGRAMINI AÇIKLADI


  • 20 Nisan 2021 Salı
284 görüntülenme

101. yılını kutlayacağımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bu yıl Millî EÄŸitim Bakanlığı, önceliÄŸin çocuklarımızın mutluluÄŸu olduÄŸu parolasıyla bir dizi etkinlik planladığını duyurdu.Planlanan etkinlikler ÅŸu ÅŸekilde;

Millî EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, telegram hesabından paylaÅŸtığı  "Her hafta onların ama bu hafta en çok çocuklarımızın haftası... 23 Nisan haftasında anne babalar ve öÄŸretmenler olarak, çocuklarımıza mutlu anlar hediye edelim istiyoruz. Böyle bir zamanda gülümsemek ve gülümsetmek çok deÄŸerli. Bayramınız mutlu olsun çocuklarım." mesajıyla kutlama haftasının ilk yol haritasını paylaÅŸmıştı.

23 Nisan kutlama etkinlikleri 21 Nisan  ÇarÅŸamba günü saat 10'da Millî EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, Çocuk GeliÅŸimi ve Erken Çocukluk EÄŸitimcisi Prof. Dr. Belma TuÄŸrul ile Bilim Kurulu üyesi Çocuk Hekimi Prof. Dr. AteÅŸ Kara'nın veliler ile buluÅŸması ile baÅŸlayacak. "Küresel Salgın Döneminde Çocukların Ruh ve Beden SaÄŸlığı" konulu online toplantı, MEB'in YouTube kanalında olacak. Programda anne babaların sorularının da  yanıtlanacağını belirten Ziya Selçuk, anne babaları herkesi ekran başına davet etti. 

Daha sonra Bakan Selçuk, salgın koÅŸullarını dikkate alarak Ankara'nın AltındaÄŸ ve Mamak ilçelerinde yaÅŸayan öÄŸrencilerle açık hava söyleÅŸisinde buluÅŸacak. ÖÄŸrencilerin sosyal ve duygusal durumları söyleÅŸinin ana konusu olacak. 

Ziya Selçuk 22 Nisan PerÅŸembe günü Mardin'e gidecek, çocuklar ile bisiklete binerek açık havada çocuklarla vakit geçirecek. Ayrıca Mardin'deki program kapsamında Selçuk, öÄŸretmenlerle de bir buluÅŸma gerçekleÅŸtirecek ve Mardinli çocuklara armaÄŸanı "Mardin Masal Evi"ni açacak. 

Selçuk, 23 Nisan Cuma günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında tüm çocukları temsilen Anıtkabir'i ziyaret edecek. Bakan Selçuk, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak, Anıtkabir özel defterini imzalayacak. Ardından 81 ilden öÄŸrencilerin katıldığı online bir programda çocuklar ile sohbet edecek. Aynı gün "Ankara Masal Evi"nin açılış töreni olacak.

Yine 23 Nisan günü TRT EBA TV kanallarında özel birprogram yayınlanacak.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI