YÖK'TEN SEVİYE TESPİT SINAVI DUYURUSU

YÖK'TEN SEVİYE TESPİT SINAVI DUYURUSU


  • 20 Nisan 2021 Salı
364 görüntülenme

Yüksek ÖÄŸretim  Kurulu (YÖK), resmi internet sitesinin duyurular kısmında STS ile ilgili açıklama yayımladı. STS ( Seviye Tespit Sınavı) Mühendislik Alanları Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, HemÅŸirelik,Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Veteriner HekimliÄŸi ve Hukuk alanlarında yapılıyor.

YÖK duyurusunda STS'nin baÅŸvuru ve sınav tarihlerinin belirlendiÄŸini duyurdu.YÖK'ten yapılan açıklama ÅŸu ÅŸekilde:

"Tüm Mühendislik Alanları, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, HemÅŸirelik, Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Veteriner HekimliÄŸi alanlarındaki Seviye Tespit Sınavına baÅŸvurular Anadolu Üniversitesinin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresinden yapılacaktır.

Hukuk alanındaki Seviye Tespit Sınavına baÅŸvurular Hacettepe Üniversitesinin sinav.hacettepe.edu.tr adresinden yapılacaktır.

Seviye Tespit Sınavına YükseköÄŸretim Kuruluna Diploma Denklik Belgesi almak üzere baÅŸvuran ve Seviye Tespit Sınavı’na girmesine karar verilen adaylar ile YükseköÄŸretim Kuruluna Diploma Denklik Belgesi almak üzere baÅŸvuran ancak sınava girebileceÄŸine dair YükseköÄŸretim Kurulu kararı bulunmayan adaylar sınava talepleri dâhilinde baÅŸvuru yapabilirler. YükseköÄŸretim Kurulunca baÅŸvurusu reddedilen adaylar sınava giremezler. Sınav ücretinin iadesi söz konusu olmayacaktır.

Adayların sınav baÅŸvurularında son 6 ay içerisinde çekilmiÅŸ vesikalık fotoÄŸraf yüklemesi gerekmektedir. Sınav baÅŸvuru tarihi bitiminde yapılacak kontrollerde bu kurala uymayan adayların sınav baÅŸvuruları iptal edilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm adayların sınavda kimlik olarak “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı”, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adayların ise Pasaportunu yanında bulundurmaları gerekmektedir. Üzerinde dijital fotoÄŸraf bulunmayan belgelerde sınav görevlilerinin kimlik tespiti yapmasında tereddüt oluÅŸması halinde ise aday sınava alınmayacaktır." 

STS baÅŸvuru klavuzu için TIKLAYINIZ

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI