ÖSYM GÖREVLİ ÜCRETLERİ NEDEN DAHA AZ YATIYOR?

ÖSYM GÖREVLİ ÜCRETLERİ NEDEN DAHA AZ YATIYOR?


  • 19 Nisan 2021 Pazartesi

ÖSYM sınavlarında görev alan gözetmen, yedek göztmen, bina sorumlusu ... gibi sınav görevlilerinin alacağı ücretler belirlenmişti. Ancak sınav görevi alan öğretmenlere açıklanan ücret miktarından daha az ücret yatırılıyor. Bunun sebebi ise yönetmelikte yer alan maddeden anlaşılıyor. 

Sınav ücretlerine yönelik usul ve esaslar yönetmeliğinde yer alan ilgili maddeler şu şekilde: 

Salon başkanı

MADDE 13- (1) Görev yaptığı salonda sınavın kurallara uygun olarak uygulanmasını sağlamakla sorumlu salon başkanına, görev unvanı da göz önünde bulundurularak oturum başına 1.800 gösterge rakamını geçmemek üzere sınav ücreti ödenebilir. (2) Cezaevlerinde sınava giren tutuklu ve hükümlü adaylar ile soruların okunması ve/veya adayların kodlama işlemleri için yardımcı verilmeyen engelli adaylara nezaret eden sınav görevlileri de salon başkanı olarak görevlendirilebilir.

Gözetmen

MADDE 14- (1) Salon başkanına yardımcı olmak üzere görevlendirilen gözetmenlere, oturum başına 1.600 gösterge rakamını geçmemek üzere sınav ücreti ödenebilir. (2) Engelli sınavları için sınav binalarında görevlendirilen hasta bakıcılar ile sağlık personeline gözetmen için belirlenen ücret ödenebilir.

Yedek gözetmen

MADDE 15- (1) Salon başkanı, gözetmen veya diğer görevlilerin görev başında olmaması hâlinde bunların yerine görevlendirilmek üzere sınavlarda görevlendirilen yedek gözetmenlere, oturum başına 1.400 gösterge rakamını geçmemek üzere sınav ücreti ödenebilir. (2) Yedek gözetmenlerin diğer sınav görevlilerinden birinin yerine görev yapması hâlinde görevlendirildiği göreve ilişkin sınav ücreti ödenir.

Yardımcı engelli gözetmeni

MADDE 16- (1) Soruların okunması ve/veya adayların kodlama işlemleri için yardımcı verilmesi uygun görülen engelli adaylara nezaret eden sınav görevlileri ile engelli adayların sınav binalarındaki ihtiyaçları için görevlendirilenlere oturum başına 2.200 gösterge rakamını geçmemek üzere sınav ücreti ödenebilir. (2) Engelli adayların sınav binalarındaki ihtiyaçları için görevlendirilen özel eğitim uzmanları ile işaret dili konuşanlara, yardımcı engelli gözetmeni ücreti üzerinden ücret ödenebilir.

Maddelerde yer alan gösterge rakamlarını geçmemek üzere ifadesi açıklanan ücretlerin tavan fiyat olduğunu belirtiyor. Bu yüzden belirlenen ücretlerin altında ödeme yapılabiliyor.

ÖSYM sınav görev ücretleri listesine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Diğer sınav görevlileri ile ilgili maddelere ve yönetmeliğin tamamına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI