ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN ETKİNLİK KİTAPLARI YAYIMLANDI

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN ETKİNLİK KİTAPLARI YAYIMLANDI


  • 15 Nisan 2021 Perşembe

Milli Eğitim Bakanlığı özel gereksinimi olan öğrenciler için etkinlik kitapları yayımlıyor. Daha önce hayat bilgisi ve matematik derslerinde yayımlanan kitaplardan Fen Bilimleri dersi için bugün yeni etkinlik kitabı yayımlandı. 

Etkinlik kitaplarıyla öğrencilerin eksiklerinin en aza indirilmesi amaçlanıyor. Konu hakkında Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 

"Salgın sürecinde tüm arkadaşlarımız bir taraftan rutin işlerini sürdürürken diğer taraftan öğrencilerimizi desteklemek için ilave üretimler yaparak büyük emek veriyorlar. Daha önce tüm eğitim kademeleri ve sınıf seviyelerinde çok sayıda kaynağı öğrencilerimizin kullanımlarına sunmuştuk. İlkokul ve ortaokulda tüm sınıf seviyelerinde kaynaştırma/bütünleştirme eğitimi alan yaklaşık 300 bin öğrencimize yönelik ilk kez kazanımlarla ilgili uyarlanmış etkinlikler setini paylaştık. İlk paylaşımda odağımız, matematik sonrasında da hayat bilgisi dersleri olmuştu. Bugün yayımladığımız fen bilgisi seti ile özel öğrencilerimize yönelik desteklerimizi devam ettiriyoruz. Etkinliklerle kazanımların öğrencilerimiz için kalıcı olmasını amaçladık. Kaynaştırma/bütünleştirme öğrencilerimiz, ihtiyaç duyacakları konu ve kazanımlara, kitap ve etkileşimli dijital programı kullanarak ulaşabilecekler. Tüm imkânlarımızla öğrenci ve öğretmenlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz."  diye konuştu.

MEB tarafından kaynaştırma/bütünleştirme öğrencileri için yayımlanan etkinlik kitaplarına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI