ESKİ BAŞBAKAN HAYATINI KAYBETTİ

ESKİ BAŞBAKAN HAYATINI KAYBETTİ


  • 14 Nisan 2021 Çarşamba

Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut hayatını kaybetti. 1935 doğumlu Yıldırım Akbulut bir süredir tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde 86 yaşında vefat etti.

Başbakanlık ve Anavatan Partisi Genel Başkanlığı görevini 1989–1991 yılları arasında sürdüren Akbulut, 1987–1989 ve 1999–2000 yılları arasında TBMM başkanlığı görevini üstlenmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yıldırım Akbulut'un vefatı üzerine: "Eski Başbakan ve  TBMM Başkanımız, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi, değerli devlet  adamı Yıldırım Akbulut'un vefatı bizleri derinden üzdü. Merhum Yıldırım Bey'e  Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.  Mekanı cennet olsun." mesajını yayımladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise : "Eski Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yıldırım Akbulut’un vefatını teessürle öğrendim. Allah'tan kendisine rahmet, ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun" mesajını yayımladı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI