İLLERDEN UZAKTAN EĞİTİM KARARLARI ARD ARDA GELİYOR

İLLERDEN UZAKTAN EĞİTİM KARARLARI ARD ARDA GELİYOR


  • 08 Nisan 2021 PerÅŸembe
6904 görüntülenme

Gaziantep, EskiÅŸehir, Ankara, Yalova, Erzurum, Kastamonu, Manisa, Karabük, Sakarya ve Çorum'dan sonra Samsun'da uzaktan eÄŸitim kararını açıkladı.Samsun  Ä°l Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. maddesine istinaden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DaÄŸlı baÅŸkanlığında toplandı. Yapılan yazılı açıklamada ÅŸöyle denildi:

"Halkımızı hastalığın istenmeyen etkilerinden korumak amacıyla ilimiz genelinde eÄŸitim öÄŸretim faaliyetleriyle ilgili 12 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere yeni tedbirlerin alınmasına karar verilmiÅŸtir. Bu kapsamda ilimizde vaka sayısında artışın önlenmesi amacıyla resmi ve özel ilkokulların 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında uzaktan eÄŸitime geçilmesi, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eÄŸitime devam edilmesi kararlaÅŸtırılmıştır. 15 Åžubat itibarıyla yüz yüze eÄŸitime baÅŸlayan köy ve seyrek nüfuslu yerleÅŸim yerlerinde anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında yüz yüze eÄŸitime devam edilecektir. Özel gereksinimli öÄŸrenciler için hizmet veren özel eÄŸitim okullarının yüz yüze eÄŸitim öÄŸretim faaliyetlerinin de devam etmesi kararı alınmıştır.

Okul öncesi eÄŸitim kurumlarında (bağımsız anaokulu) ve okul bünyesinde bulunan ana sınıflarında eÄŸitim öÄŸretim faaliyetlerine devam edilecek  8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik destekleme, yetiÅŸtirme kursları ve takviye kurslarında yüz yüze eÄŸitime, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflarda uzaktan eÄŸitime devam edilecektir."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI