SIKI PARA POLÄ°TÄ°KASI

SIKI PARA POLÄ°TÄ°KASI


  • 01 Nisan 2021 PerÅŸembe
272 görüntülenme

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) BaÅŸkanı KavcıoÄŸlu "sıkı para politikası" mesajını yineledi.

TCMB BaÅŸkanı Åžahap KavcıoÄŸlu yatırımcı toplantısında Türk lirasının itibarının korunması, enflasyonla mücadele kararlılığı ve sıkı para politikasının korunması konuları üzerinde durdu.

Kaynaklar, TCMB BaÅŸkanı KavcıoÄŸlu'nun, içinde bulunulan dönemde yüksek seyreden enflasyon ve enflasyon beklentilerinin sıkı bir para politikası duruÅŸu gerektirdiÄŸini vurguladığını söyledi.

Toplantıda Merkez Bankası'nın, enflasyon hedeflemesi rejimini bütün unsurlarıyla uygulamaya devam edeceÄŸinin teyit edildiÄŸini belirten kaynaklar, KavcıoÄŸlu'nun, enflasyonda kalıcı düÅŸüÅŸ ve fiyat istikrarına iÅŸaret eden güçlü göstergeler oluÅŸana kadar politika faizinin, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek ÅŸekilde, gerçekleÅŸen ve beklenen enflasyonun üzerinde bir düzeyde tutulacağını vurguladığını kaydetti.

KavcıoÄŸlu'nun, yatırımcılara enflasyon odaklı para politikasının, küresel dalgalanmalara ve finansal piyasa oynaklıklarına karşı kalkan vazifesi görerek, en güçlü silahları olacağı mesajı verdiÄŸini söyleyen kaynaklar, TCMB'nin, enflasyonla mücadele kararlılığıyla Türk lirasının gücünü ve itibarını saÄŸlayacağının belirtildiÄŸini aktardı.

Kaynaklar, KavcıoÄŸlu'nun açıklamalarından bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının, temel politika aracı olmaya devam edeceÄŸinin anlaşıldığını da sözlerine ekledi.

(Kaynak: AA)

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI