SELÇUK, "EBA İZLEME DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI"NIN SONUÇLARINI PAYLAŞTI

SELÇUK, "EBA İZLEME DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI"NIN SONUÇLARINI PAYLAŞTI


  • 22 Mart 2021 Pazartesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul'da dünya medyasının temsilcileri ile bir araya gelerek eğitimin bir yılını değerlendirdi.

Uluslararası basın mensuplarına yeni dönem stratejileri konusunda da bilgi veren Bakan Selçuk, bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından yapılan "EBA İzleme Ve Değerlendirme Araştırması" sonuçlarını da paylaştı.

Araştırma ülke genelinde 12 ildeki lise öğrencileri, ilkokul ortaokul ve lise öğretmenleri ile öğrenci velilerinin olduğu 1400 katılımcıyla yapıldı.

Bakan Selçuk'un paylaştığı araştırma sonuçlarına göre, Bakanlığın hazırladığı soru içeriklerinden faydalanan öğretmenlerin yüzde 98,9'u ve öğrencilerin yüzde 99,1 içerikleri faydalı buluyor. EBA'da sunulan içeriklerin yeterli bulunma oranı ise bir önceki yıla göre yüzde 83,3'e yükseldi.

Uzaktan eğitime geçişin yapıldığı 2020 ile bu yılın verilerinin de karşılaştırıldığı araştırmada veli, öğrenci ve öğretmenlerin yüzde 52,9'unun EBA'yı "yeterli" ve yüzde 28,5'inin "çok yeterli" bulduğu, yüzde 18,6'sının ise yeterli görmediğini belirlendi.

Öğrencilerin TRT EBA TV videolarını "daha ilgi çekici" bulması bir önceki yıla göre yüzde 44,5 artarak yüzde 93,5'e velilerin TRT EBA'da yayınlanan ders anlatım videolarını daha anlaşılır bulması ise bir önceki yıla göre yüzde 41,4 artarak 95,4'e ulaştı

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI